20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Kancelarija za KiM: Zadržavanje sportista na administrativnim prelazima produbljuje međuetničku distancu

Košarkašima “Sloge” iz Batočine danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje dođu na Kosovo i Metohiju, čime je sprečeno odigravanje utakmice Druge srpske lige sa domaćinom “Trepčom” iz Kosovske Mitrovice, saopštila je večeras Kancelarija za KiM.

Reč je, kao i u prethodnim slučajevima zadržavanja sportista na administrativnim prelazima, o pokušaju izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i sasvim bezrazložnom iživljavanju, koje za posledicu može imati samo dodatno produbljivanje međuetničke distance u pokrajini.

Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili.

Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma.

Ovakvo anticivilizacijsko ophođenje Prištine je samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Related posts

Vučić sa Flesenkemperom: Računamo na pomoć Saveta Evrope u reformama

Zorana Stekovic

Badnji dan je, pale se badnjaci i čeka Božić

Zorana Stekovic

Predsednik Aleksandar Vučić objavio veličanstven prizora sa auto-puta ,,Miloš Veliki”

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija