1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Duga tradicija dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Italije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Italije Luiđijem de Majom. Odnosi dve zemlje su veoma dobri, imamo podršku Italije za naš evropski put, istakao je Vučić.

Aleksandar Vučić je naglasio da dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

“Italija je danas jedan od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije u Evropi i već više godina je i jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije. Ona je drugi spoljnotrgovinski partner Srbije i drugo izvozno tržište (do kraja 2018. bilo je prvo), a četvrti uvozni partner”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je istakao da Italija spada među najveće investitore u srpsku privredu.

Dvojica sagovornika razgovarali su o situaciji u regionu i o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine nakon uvođenja taksi na srpsku robu.

Predsednik Vučić istakao je da je Srbija spremna da, odmah po ukidanju taksi, nastavi razgovore i dijalog sa Prištinom i izrazio nadu da postoji mogućnost da se dođe do kompromisnog rešenja problema.

“Italija je prijatelj Srbije na evropskom putu i učinićemo sve da ubrazamo proces priključenja. Zapadni Balkan jeste ključni faktor proširenja EU”, istakao je ministar spoljnih poslova Italije de Majo i predložio da se nastavi sa dobrom praksom održavanja zajedničkih sednica dveju vlada.

De Majo je predsedniku Vučiću čestitao na ekonomskim rezultatima, naročito u smanjenju nezaposlenosti, kao i u oblasti novih tehnologija i uključenju mladih u te procese.

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Kada ološ sa društvenih mreža piše za trogodišnjeg sina Vučića da je “pašče” ne oglašava se ni jedna NVO, ni Đilas, ni Jeremić

Jasmina Petkovic

“JESTE VI TO DOŠLI U VRŠAC DA PLJAČKATE?” Đilas dobio neočekivano pitanje starije gospođe, njegov odgovor smešan je koliko i politika za koju se bori!

Jasmina Petkovic

Vučić se sastao sa gradonačelnikom Ljubljane uoči Bledskog foruma

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija