27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

“Najplemenitiji podvig godine”: Upoznajte heroje Srbije

Večernje novosti” tradicionalno organizuju akciju “Najplemenitiji podvig godine”’. Plakete će biti svečano dodeljene najzaslužnijima sutra u 12 sati u Skupštini grada Beograda.

Najplemenitijim ljudima čija su hrabra i humana dela obeležila proteklu godinu sutra  u Skupštini grada Beograda će biti svečano uručene plakete u okviru akcije ,”Najplemenitiji podvig godine”,  koju organizuju ,,Večernje novosti”. Prema rečima urednice reportaže Jelene Matijević, ova akcija ima dugu tradiciju.

Po ustaljenoj proceduri svake godine bude izabrano nekoliko desetina plemenitih priča iz protekle godine. Veliki značaj pri odabiru priča imaju čitaoci.

O konačnom izboru dobitnika plaketa, međutim, tradicionalno u januaru odlučivao je stručni žiri sastavljen od istaknutih ličnosti.

Zlatnu plaketu za pojedinačni podvig dobio je Nikola Subašić, koji je svom drugu donirao bubreg i 70 procenata jetre uprkos opasnosti koju je operacija nosila.

Verujući narod i klir Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koji su ustali u odbranu srpskih svetinja, dobitnici su plakete za kolektivni podvig.

Darku Vujoševiću, koji je 3. februara prošle godine stradao  pokušavajući da spase porodicu Kumburović, plaketa je dodeljena posthumno.

Plaketom za dečiji podvig nagrađena je humana četrnaestogodišnjakinja  Anastasija Vujić, koja redovno posećuje   najmlađe pacijente zdavstvenih ustanova i obraduje ih paketićima.

Related posts

Rukometaši se porazom od Hrvatske oprostili od EP

Jasmina Petkovic

“Šarena korpa” – pesme i kompozicije sestara Gavranović

Nikoleta Dragaš

Pojačano angažovanje Žandarmerije u Sremskoj Mitrovici

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija