27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Auto-put Borča – Zrenjanin – Novi Sad otvara vrata novim investicijama

Nedavno je potpisan Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad. Projekat će omogućiti dalji razvoj ovog dela Banata, kao i njegovo infrastrukturno povezivanje sa zemljama Evropske unije.

Potpresednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sporazum koji predviđa izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin- Novi Sad.  Memorandum je potpisan sa kineskom kompanijom ,, China Shanding International’’, a ukupna vrednost projekta iznosi oko 600 miliona evra. Državni sekretar iz ovog Ministarstva, Imre Kern, naveo je da ova firma uspešno realizovala projekat trase Obrenovac-Ljig.

Predviđeno je da auto-put, dug 113 kilometara zajedno sa već postojećim auto-putem Novi Sad-Beograd, formira oblik ćiriličnog slova P. U planu je da trasa sadrži dva mosta preko Tamiša i jednog preko Tise, kao i dvanaest petlji. Jedna od njih je na teritoriji opštine Opovo.

Ovaj projekat otvara mogućnosti za privlačenje budućih investicija u delove Banata i Bačke kroz koje bi trasa trebalo da prođe. Novi auto put povezaće ovaj deo Srbije sa međunarodnom saobraćajnicom E-75.

Related posts

Đurić: Tajkuni Jeremić i Đilas i crnokošuljaš Obradović, nikada neće pobediti pristojnu Srbiju

Zorana Stekovic

Pavlov: Pančevo će dobiti novu industrijsku zonu od 100 hektara, nasilnici nisu Pančevci

Mica Milakov

Lončar:U zdravstvene ustanove stiže 11 skenera, 5 angio sala

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija