19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Servisna informacija Srbija Vesti

Zatvoren most na Tamišu, za Beograd novim putem

Zbog radova na Potamiškom kolektoru od danas je zatvoren saobraćaj za Beograd starim beogradskim putem iz ulice Moše Pijade. Saobraćaj za Beograd odvijaće se novim putem iz Prvomajske ulice gde su radovi završeni i od danas su  puštene sve četiri trake u saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji Potamiškog kolektora koje uspešno sprovodi grad Pančevo i JKP Vodovod i kanalizacija, bilo je neophodno za saobraćaj zatvoriti deo  starog puta za Beograd. Raskopavaće se ulica Moše Pijade od mosta na Tamišu do ulice Dimitrija Tucovića, kako bi se spojila sa ulicom Trga Mučenika. Saobraćaj za Beograd biće preusmeren na novi put  za Beograd u Prvomajskoj ulici.

“Neminovno je bilo da se upravo zatvori most na Tamišu , kao jednom od prilaza u grad Pančevo koristiće se alternativni ulaz u grad sa novog beogradskog puta. Samo zatvaranje ove deonice puta na osnovu rešenja je do početka marta, ali ćemo se potruditi da radovi budu ranije završeni ako dozvoli vreme. Što se tiče drugog ulaska u grad u dogovoru sa Putevima Srbije trebalo je da se od jutros puste sve četiri trake  i da normalno funkcioniše saobraćaj, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka .

Zahvaljući izgradnji fekalne kanalizacije stvoreni su uslovi za formiranje Severne poslovne zone i privlačenje novih investitora i podizanje  životnog standarda.

“Svesni smo da se fekalna kanalizacija nije izgradila u samom centru grada odnosno Severne poslovne zone do Luke Dunav i mi smo uspešno izveli radove do sada na 8,5 km mreže. Sam značaj je višestruk, spajanje severnih sela kao što je Glogonj, Jabuka i Kačarevo i stvaranje mogućnosti na spajanje na fekalnu kanalizaciju. Jedan je od preduslova za izgradnju fabrike za sanitarne otpadne vode što moramo da sprovedemo  uslov Evropske unije koja propisuje krajnji rok 2025. godinu.Ujedno svi koji gravitiraju ka ulici Dimitrija Tucovića će imati mogućnost priključenja na fekalnu kanalizaciju, samim tim utičemo na podizanje nivoa ekologije. Imaćemo mogućnost upravljanja otpadnih voda, takođe se gase septičke jame i naši sugrađani će imati bolje uslove i standard za život. To se odnosi na  one koji gravitiraju ka satrom Pančevu i Malom  Ritu, rekla je Maja Vitman gradska menađžerka

 

Pošto je stari put od danas zatvoren za Beograd građani koji dolaze iz pravca Beogrda , ili okolnih naselja moćiće tokom radova,da kolima pređu most ali samo do prve raskrsnice u ulici Moše Pijade, sa leve strane iz pravca Beograda odnosno, do prilaza koji vodi ka tom naselju , i zgradama koje se nalaze na samom ulazu u Pančevo.

Ostavljena je mogućnost da građani parkiraju svoje vozilo , pošto će od te lokacije saobraćaj biti potpuno zaustavljen.

Related posts

ZBOG RADOVA JKP “Grejanje” NEOPHODNO PREUSMERAVANJE SAOBRAĆAJA U ULICI ŽARKA ZRENJANINA

Jasmina Petkovic

Radno vreme prodavnica i supermarketa

Mica Milakov

Servisne informacije za 18.2.

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija