23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Velika akcija sadnje drveća na Kotežu 2

Prelep sunčan, prolećni dan u Pančevu bio je izuzetna prilika da naši sugrađani izađu u velikom broju na novu veliku akciju sadnje koja je ovaj put organizovana na Kotežu 2, u Ulici Vojvođanski Bulevar, kod pijace. Kao i na prošloj akciji kod Hrama Svetog Save na Misi učesnici sadnje imali su priliku i da popune anketu, odnosno da predlože naziv parka.

U akciji „Zasadi drvo“ koja je nastavljena u Pančevu na Kotežu 2 u Ulici Vojvođanski Bulevar, na poljani pored pijace zasađene su nove sadnice. Kao i uvek Pančevci su se u velikom broju odazvali akciji, posebno mladi, jer na njima svet ostaje.

Najveća sadnja drveća u Srbiji koja će biti realizovana u narednom periodu u Pančevu i Srbiji predstavlja deo kontinuirane posvećenosti društveno odgovornom ponašanju i davanju primera kako delovati u svojoj zajednici.

Trenutno je pod šumama 30 odsto teritorije Srbije. Cilj je dostići najmanje 40 procenata. Svi učesnici i koji su bili prisutni, kao i na prošloj akciji, imali su priliku da popune upitnik i predlože naziv za novi, budući park na Kotežu 2.

Cilj ove akcije jeste, boravak u prirodi uz malo šetnje, očuvanje i unapređenje zaštite šuma i životne sredine, kao i o pokretanje volonterskog duha da se svi kao građani našeg Pančeva uključe u ovu akciju.

Zelenilo” će pored toga ove godine u gradu zasaditi više od tri hiljade sadnica. Biće intenzivirana i sadnja vetrozaštitnih pojaseva.

Novu akciju sadnje ponovo su podržale brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su bili najpoznatiji pančevački stručnjaci, sportisti, glumci, akademski slikari, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

“Neka interkulturalnost bude naša stvarnost”

Jasmina Petkovic

Vučić sa šefom diplomatije Burundija

Zorana Stekovic

Vučić: Živeće se ekonomski bolje, politička godina neće biti laka

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija