4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Velika akcija sadnje drveća na Kotežu 2

Prelep sunčan, prolećni dan u Pančevu bio je izuzetna prilika da naši sugrađani izađu u velikom broju na novu veliku akciju sadnje koja je ovaj put organizovana na Kotežu 2, u Ulici Vojvođanski Bulevar, kod pijace. Kao i na prošloj akciji kod Hrama Svetog Save na Misi učesnici sadnje imali su priliku i da popune anketu, odnosno da predlože naziv parka.

U akciji „Zasadi drvo“ koja je nastavljena u Pančevu na Kotežu 2 u Ulici Vojvođanski Bulevar, na poljani pored pijace zasađene su nove sadnice. Kao i uvek Pančevci su se u velikom broju odazvali akciji, posebno mladi, jer na njima svet ostaje.

Najveća sadnja drveća u Srbiji koja će biti realizovana u narednom periodu u Pančevu i Srbiji predstavlja deo kontinuirane posvećenosti društveno odgovornom ponašanju i davanju primera kako delovati u svojoj zajednici.

Trenutno je pod šumama 30 odsto teritorije Srbije. Cilj je dostići najmanje 40 procenata. Svi učesnici i koji su bili prisutni, kao i na prošloj akciji, imali su priliku da popune upitnik i predlože naziv za novi, budući park na Kotežu 2.

Cilj ove akcije jeste, boravak u prirodi uz malo šetnje, očuvanje i unapređenje zaštite šuma i životne sredine, kao i o pokretanje volonterskog duha da se svi kao građani našeg Pančeva uključe u ovu akciju.

Zelenilo” će pored toga ove godine u gradu zasaditi više od tri hiljade sadnica. Biće intenzivirana i sadnja vetrozaštitnih pojaseva.

Novu akciju sadnje ponovo su podržale brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su bili najpoznatiji pančevački stručnjaci, sportisti, glumci, akademski slikari, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

VUČIĆ: U razgovorima smo sa zemljom koja je završila sa testiranjem vakcine- Nadam se da ćemo je imati pre kraja godine, to bi bio spas za Srbiju

Katarina Popović

Predsednik Kine čestitao rođendan Vučiću

Zorana Stekovic

Đurić: Apel građanima Kosova i Metohije da poštuju mere izolacije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija