21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport

Odbojkaši Mašinske škole najbolji u gradu

Na pančevačkom Opštinskom prvenstvu u odbojci za muškarce pobedila je ekipa Mašinske škole Pančevo. Drugo mesto osvojili su učenici Gimnazije “Uroš Predić”, a treće mesto pripalo je odbojkašima Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”.

Mašinska škola ima najbolje odbojkaše u gradu. Ekipa je sastavljena od učenika od prvog do četvrtog razreda. Ovo je već četvrta godina za redom da su učenici Mašinske škole pobednici ovog prvenstva, a ujedno i domaćini. Prvu utakmicu odigrali su protiv učenika Elektrotehničke škole, a posle toga pobedili su i gimnazijalce. Odbojkaši kažu da je bilo napeto, ali da su zadovoljni uspehom.

“Navikli smo, četiri godine za redom smo pobednici ovog prvenstva. Očekujemo i u utorak pobedu, prvo mesto i pehar. Od prve godine do četvrte okuplja se ekipa. Ko želi i ko zna da igra, pogotovo oni koji su nekada igrali odbojku, vidimo ko zna šta da igra i tako sastavimo ekipu i pobeđujemo” – rekao je Milan Popov.

“Ovo je četvrta godina za redom kako osvajamo opštinsko i okružno takmičenje, što je za nas veliki uspeh i veliki podsticaj za ostale generacije. Nadam se da će se nastaviti taj niz. Pripremali smo se 3-4 nedelje, obično sredom. Prva smena nema poslednji čas, druga smena nema prvi čas i spajali smo dva časa i trenirali” – objasnio je Strahinja Jovanović.

“Konkurencija je bila veoma jaka. Protiv Gimnazije smo se baš pomučili, oni su nam i uzeli jedan set. Protiv Elektrotehničke smo pobedili 2:0 i to i nije bilo toliko teško” – rekao je Jovan Savin.

U svakoj generaciji postoje učenici koji su talentovani za odbojku i koji se priključuju sekciji, pa su tako već četiri puta za redom bili prvi kako u gradu, tako i u okrugu, ističe  Nebojša Vlatković, profesor fizičkog vaspitanja u Mašinskoj školi Pančevo” – rekao je Milan Popov.

“Pokušavamo da prođemo i u viša takmičenja, ali velika je selekcija i utakmice su mnogo ozbiljnije nego na opštinskom nivou. Momci su za primer, pre svega su pravi drugari, pomažu jedni drugima, samim tim dolazi do rezultata na ovim takmičenjima”.

Pored odbojkaške sekcije, profesori fizičkog vaspitanja trude se da za svaki sport organizuju sekcije koliko im mogućnosti dozvole.

“Organizujemo oko deset časova sekcije. Zajedno budu i momci i devojke da bi mogli lakše da se organizujemo, da pokušamo nešto da uigramo, da se oni međusobno upoznaju, da se druže, kako bi na takmičenju pokazali da su prava ekipa jer predstavljaju i školu i sebe kao učesnika određenog takmičenja. Trudimo se za svaki sport a ovaj put je to odbojka da održimo određene treninge kako bi oni bili spremni za takmičenja koja nam slede”.

Profesor Vlatković nije želeo da izdvaja učenike i kaže da su svi na ovom prvenstvu bili podjednako dobri.

“Svako je odradio svoj deo posla, svako se trudio koliko god je mogao u skladu sa svojim mogućnostima. Rezultat je na kraju bio 2:1 za nas protiv Gimnazije u finalu. Prva dva seta se igraju do 25 a treći se igra do 15. Bilo je neizvesna utakmica iako smo mislili da će biti malo lakše. Malo smo bili opušteniji, ali se na kraju sve dobro završilo”.

Na takmičenju je učestvovalo četiri ekipe, a prvenstvo je organizovao  Savez za školski sport Pančeva. Odbojkaši Mašinske škole u utorak učestvuju na Okružnom takmičenju u Vršcu.

Related posts

Valjevo i Batočina uz Igre mladih

Aleksandra Miloševska

APV i Uprava za kapitalna ulaganja daju novac za tri projekta u Pančevu

Mica Milakov

Zelenilo: Jesenje ulepšavanje Pančeva

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija