15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Vesti

Milan Bujaković predstavlja Pančevo na Beoviziji

Grad Pančevo će ove godine imati predstavnika na Beoviziji. Milan Bujaković izvešće pesmu “Niti”. Ova balada je delo više Pančevaca koji su učestvovali u komponovanju.

Milan Bujaković rođen je 1987. godine. Muzikom se bavi od malena. Oduvek su ga interesovale muzika, gluma i scena. Sa svojim bendom nastupa po Pančevu, Beogradu, Srbiji i Evropi. Bujaković je učestvovao na brojnim festivalima.

“Putujemo, družimo se, uživamo u muzici, upoznajemo sa novim ljudima – sve to ima svoje lepe strane. Što se festivala tiče, učestvovao sam 2007. godine na Radijskom festivalu u Beogradu, na “Pan mjuzik” međunarodnom festivalu, isto jedno lepo iskustvo. Bilo je tu mnogo festivala, na primer, Omladinski festival u Banja Luci, tamo sam pobedio na takmičenju”.

Na takmičenju Beovizija, glasaće i publika i stručni žiri. Publika će glasati tek nakon otpevanih svih pesama. Biće ukupno 24 učesnika, obe večeri po 12-oro takmičara. Nakon svih 12 izvedenih pesama, publika može da glasa.

“Beovizija je najveće muzičko takmičenje u Srbiji jer je kvalifikacija za najveće muzičko takmičenje na svetu. Pre svega je velika čast i odgovornost, treba se pokazati pred tolikim auditorijumom na najbolji mogući način. Sve je to za ceo tim pozitivno i nešto veliko, uzbuđeni smo”.

Svaka pesma treba da traje oko tri minuta. U stvaranju pesme učestvovali su uglavnom Pančevci.

“U pravljenju pesme učestvovali su Pančevci, muziku i tekst je uradio Petar Pupić, stipendista Berklija koji se vratio ovde i radi muziku za mnoge druge izvođače, Milan Bjelica učestvovao je u tekstu kao i Luka Racić iz grupe “Buč Kesidi” i aranžman su radili Petar Pupić i Milan Bjelica. Imaćemo gošću u pesmi. U pitanju je Olivera Popović. Ona živi i radi u Beogradu, inače je iz Sombora. Jako je talentovana pevačica. Ozbiljno radi na svojim pesmama, lepu muziku pravi, tako da mislim da smo napravili baš dobar tim”.

Pesma koju će Bujaković izvesti zove se “Niti”. Poruka je snažna i govori o ljubavi uopšte, kaže Milan.

“Pesma je lepa, u pitanju je balada, nežna je, drugačija je potpuno muzički i u pevanju, mnogo se razlikuje od svih pesama koje sam čuo sa Beovizije, a razlikuje se i od mnogih balada koje se mogu čuti na našim prostorima. Da li je u pitanju ljubav prema osobi. Poenta pesme je da se svaki slušalac zapita o kojoj je ljubavi reč. Da li je ljubav jedna, to je pravo pitanje, da li postoji razlika između ljubavi prema osobi, roditeljima, bratu i sestri, da li neko ima ljubav prema religiji ili bilo kakvu vrstu ljubavi. Poenta priče je odgovor koji kasnije u pesmi daje Olivera, kako se zapravo sve isto, ljubav je jedna, kako se sve spaja i sve dolazi na svoje”.

Polufinalne večeri Beovizije su 28. i 29. februara, a finale u nedelju prvog marta. Pobednik Beovizije biće predstavnik Srbije na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije 2020. u Roterdamu.

Related posts

Dan oslobođenja Vršca

Nikoleta Dragaš

Bez vode sutra deo Ulice Moše Pijade i naselje Miloradović

Vanja Vićentić

VANREDNE VESTI! Saznajte sve detalje AFERE ĐILASOVIH RAČUNA NA MAURICIJUSU!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija