27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Supruga američkog ambasadora posetila “Panonke”

Udruženje  žena “Panonke” posetila je danas supruga američkog ambasadora u Srbiji En Godfri kako bi se upoznala sa radom ovog udruženja i pogledala šta sve vredne ruke ovih žena prave. Želja En Godfri jeste da se neki od ovih predmeta nađu i u američkoj ambasadi u Beogradu kako bi ih videli svi posetioci ove rezidencije.

Udruženje “Panonke” postoji i radi u našem gradu već 11 godina. Članice ovog udruženja veoma su počastovane što ih je posetila En Godfri, supruga američkog ambasadora u Srbiji, kojoj su se veoma dopali njihovi radovi.

“Kad sam stigla, prvo sam s Olgom obišla i pogledala svaki eksponat, svaki komad, i želela sam da čujem priču o njima. Ja dolazim iz porodice koja se bavi ručnim radom. To rade moja majka i sestra i mi imamo te veštine u rukama, jer nas to veoma zanima. Ono što želim da uradim jeste da okupim više ovakvih udruženja, da njihove proizvode prikažemo na nekim dešavanjima u ambasadi. Cilj nam je da se na takvim događajima privuče što više ljudi – diplomatska zajednica koja bi to mogla da vidi i zainteresuje se, i nadam se da ćemo uspeti to da uradimo”, kaže En Godfri, supruga američkog ambasadora.

Olga Žolnaj Jokanović, predsednica „Panonki“, zahvalila je Gradu Pančevu, koji im je omogućio da imaju svoj prostor u Domu omladine, i istakla da je veliko zadovoljsto imati ovako značajnu gošću, kao i da se nada da će se njihova saradnja proširiti.

En Godfri uživala je u razgledanju tkanih predmeta i onih pravljenih od vune, kao i u jedinstvenoj banatskoj šari, koju Panonke žele da zaštite. A neki od ovih tradicionalnih predmeta pronaći će svoje mesto i u rezidenciji američkog ambasadora u Srbiji.

Related posts

Vučić sa Ajhorst: Delimično zvaničan, ali prijateljski susret

Jasmina Petkovic

Pet novih slučajeva virusa korona potvrđeno u Srbiji, ukupno 46

Jasmina Petkovic

Vučić: Penzioneri svojom odgovornošću spasili Srbiju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija