16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Sport Vesti

Odlična sezona za atletičare “Tamiša”

AK “Tamiš” ima 42 registrovana člana pri Atletskom savezu. Prošla sezona završena je u generalnom plasmanu atletskih klubova u prvoj trećini u Srbiji što je ogroman uspeh za klub koji postoji 9 godina. Za najuspešniju atletičarku u 2019 godini proglašena je Sanja Marić- petostruka osvajačica medalja na državnim prvenstvima u Atletici.

Atletika je jedan od najstarijih sportova, još od originalnih Olimpijskih igara iz vremena Stare Grčke. Obuhvata bacačke, trkačke i skakačke discipline. Sve više dece odlučuje se za atletiku, jer je veliki izbor od čak 24 discipline, ona je temelj za ostale sportove i zato je zovu ,,kraljica sporta”. I u našem grau sve je više mališana koje se odlučuje za ovaj sport.

Prethodna sezona protekla je odlično s obzirom na to da smo osvojili 14 medalja na Državnim Prvenstvima, 8 medalja na Prvenstvu Vojvodine i još 47. na atletskim mitinzima širom Srbije, rekao je Zoran Kocić, trener AK “Tamiš”.

Deca vredno rade i treniraju 6 puta nedeljno. S obzirom na to da takmičenja tek slede, za atletičare AK ,,Tamiš”-a odmora nema, istakao je Kocić.

Iako ovaj klub postoji tek 9 godina, već je postigao značajne uspehe i proslavio Pančevo. Nadamo se da će se sezona nastaviti kako je i počela. Kocić je poručio I da se nada da će klubu pridružiti što više dece i da će zavoleti ovaj plemeniti sport.

Related posts

SNS Kovin: Odbranili smo “volju naroda”

Jasmina Petkovic

Snažan doprinos grada Pančeva u borbi protiv trgovine ljudima

Jasmina Petkovic

Preminuo Zoran Madževski

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija