17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Sport Vesti

Odlična sezona za atletičare “Tamiša”

AK “Tamiš” ima 42 registrovana člana pri Atletskom savezu. Prošla sezona završena je u generalnom plasmanu atletskih klubova u prvoj trećini u Srbiji što je ogroman uspeh za klub koji postoji 9 godina. Za najuspešniju atletičarku u 2019 godini proglašena je Sanja Marić- petostruka osvajačica medalja na državnim prvenstvima u Atletici.

Atletika je jedan od najstarijih sportova, još od originalnih Olimpijskih igara iz vremena Stare Grčke. Obuhvata bacačke, trkačke i skakačke discipline. Sve više dece odlučuje se za atletiku, jer je veliki izbor od čak 24 discipline, ona je temelj za ostale sportove i zato je zovu ,,kraljica sporta”. I u našem grau sve je više mališana koje se odlučuje za ovaj sport.

Prethodna sezona protekla je odlično s obzirom na to da smo osvojili 14 medalja na Državnim Prvenstvima, 8 medalja na Prvenstvu Vojvodine i još 47. na atletskim mitinzima širom Srbije, rekao je Zoran Kocić, trener AK “Tamiš”.

Deca vredno rade i treniraju 6 puta nedeljno. S obzirom na to da takmičenja tek slede, za atletičare AK ,,Tamiš”-a odmora nema, istakao je Kocić.

Iako ovaj klub postoji tek 9 godina, već je postigao značajne uspehe i proslavio Pančevo. Nadamo se da će se sezona nastaviti kako je i počela. Kocić je poručio I da se nada da će klubu pridružiti što više dece i da će zavoleti ovaj plemeniti sport.

Related posts

Preventivni pregledi povodom Svetskog dana zdravlja

Jasmina Petkovic

U ponedeljak ujutru sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Mica Milakov

Ispunjeno obećanje predsednika Vučića – radnicima Geoksa isplaćeno 53.700 dinara

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija