17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

16 laptopova za Dom zdravlja u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spiriž uručio je danas 15 laptopova Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici, koji će biti korišćeni za elektronski sitem lekarskih recepata.

Direktorka Dr Miljana Nikolić rekla je da je ovo jedna u nizu donacija od Opštine Kosovska Mitrovica i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja im je veoma značajna.

“Prošle godine marta meseca, papirni recepti zamenjeni su elektronskim , tako da donacija od 16 laptopova nama je preko potrebna, i od izuzetnog značaja, da bi svi lekari bili snabedeveni. Svesni smo da Kancelarija za Kosovo i Metohiju i predsednik imaju uvek sluha, šta god da je potrebno zdravstvenoj jedinici Domu zdravlja Kosovska Mitrovica. U svakoj situaciji su izašli u susret” rekla je Nikolić i zahvalila se u svoje, i ime svih zdravstvenih radnika i pacijenata.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić istakao je da je zdravlje građana prioritet i najveća briga. “Ono što je jako značajno i veoma važno za zdravstveni sistem, što smo obezbedili ove lap-top računare, pokazali da smo u sistemu države Srbije i direktna veza kroz povezivanje i primenu elektronske kartoteke. Ovo je još jedan pokazatelj da država na svim nivoima pokušava da olakša život ovdašnjem stanovništvu, i da će od svega ovoga dobrobit videti cela zajednica, narod i građani Kosovske Mitrovice”.

Država Srbije sveobuhvatnim paketom mera koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, realizuje se na prostoru Kosova i Metohije, od vrata do vrata, od kuće do kuće, za bolju Srbiju u 2020-2025, istako je Spirić.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Related posts

Predsednik Vučić čestitao košarkašicama na pobedi

Zorana Stekovic

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Jelena Obradović

Petković pozvao Srbe da izađu na izbore

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija