25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Servisna informacija Vesti

Prva rata poreza za imovinu za 2020. godinu

Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica da 14. februara (petak) dospeva prva rata za porez na imovinu za 2020. godinu.

U toku je dostava uplatnica poreskim obveznicima. Kod poreskih obveznika koji su u propisanim rokovima plaćali obaveze, iznos na uplatnici je u visini obaveze utvrđene za poslednje tromesečje 2019. godine. Kod poreskih obveznika koji nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze, iznos za uplatu čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i iznos prve rate za porez na imovinu za 2020. godinu.

Skrećemo pažnju poreskim obveznicima, koji su na osnovu rešenja u reprogramu za plaćanje dugovanog poreza na rate da obavezno:
• izmiruju mesečne rate do datuma iz rešenja i
• do 14. februara uplate iznos sa uplatnice za prvu ratu za porez na imovinu za 2020. godinu.

Takođe, obaveštavamo poreske obveznike koji nisu podneli zahtev da plate dugovani porez na rate, a nisu u mogućnosti da izmire svoje dospele obaveze, da mogu podneti zahtev da dugovani porez plate na rate uz otpis 50% kamate.

Molimo obveznike da blagovremeno izmire svoje obaveze, kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate, kao i pokretanje prekršajnog postupaka i postupka prinudne naplate.

 

Related posts

Pančevka opljačkala Goricu Popović

Mica Milakov

Jović i Simić u poseti opštini Vučitrn u Prilužju

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić danas u poseti Kladovu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija