4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa sekretarom Muslimanske svetske lige

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Muslimanske svetske lige – Rabite Muhameda Abdela Kerima El Isu, sa kojim je razgovarao o koracima za unapređenje saradnje, izrazivši zadovoljstvo što ona počinje ovom posetom.

 

Predsednik Vučić je pozdravio aktivnosti Rabite sa ciljem promocije tolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja verskih prava. On je, s tim u vezi, istakao da su od velikog značaja veze koje Rabita uspostavlja u pravoslavnom svetu, te u tom smislu posebno ceni i današnji sastanak generalnog sekretara El Ise sa Patrijarhom srpskim Irinejem.

 

Predsednik Vučić je rekao da poštujemo muslimansku zajednicu u Srbiji i s velikom pažnjom brinemo o njenom položaju, a da isto tako uvažavamo sve islamske zemlje. “Tradicija i kultura različitih islamskih zemalja su bliske srpskom narodu i kroz Pokret nesvrstanih zemalja. Zato i sada, kao suverena i nezavisna zemlja, želimo da produbimo saradnju sa Muslimanskom svetskom ligom i Organizacijom islamskih zemalja”, rekao je predsednik Vučić. On je naveo primer dobrih odnosa i odlične ekonomske saradnje Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Generalni sekretar El Isa je rekao da sa velikom radošću posećuje Srbiju, u koju je došao prijateljski i s ljubavlju, a otići će oplemenjen srpskim vrednostima. On je naglasio koliko ceni trud predsednika Vučića za očuvanje harmonije ne samo u Srbiji, nego i u svetu.

 

Predsednik Vučić i generalni sekretar El Isa su se dogovorili da u Beogradu ove godine bude održana konferencija Rabite, posvećena vezama pravoslavlja i islama, kao i drugih religija, na koju bi došli predstavnici različitih verskih zajednica iz celog sveta, čime bi i Srbija bila predstavljena kao zemlja otvorena za sve vere i narode.

 

 

Related posts

Vujko: Andrea hvala što si deo Zvezdine porodice

Vanja Vićentić

Bolji uslovi za pacijente na Hemodijalizi: Rekonstrukcija pri kraju, stižu novi aparati

Nikoleta Dragaš

SPO: PODRŠKA IZBORNOJ LISTI SNS

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija