27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Odmaralište na Divčibarama uvek otvoreno za pančevačku decu

Na oko 125 kilometara od Pančeva nalazi se Divčibare, planina poznata po gradskom odmaralištu u kome deca iz našeg grada borave po regresiranim cenama, jer se za tu namenu izdvajaju sredstva iz gradskog budžeta. Divčibare nude dosta sadržaja kako bi boravak svima ovde bio što prijatniji i kvalitetniji.

Boravak dece iz Pančeva na Divčibarama u gradskom odmaralištu traje 7 dana i za to vreme deca uživaju u aktivnom odmoru. Pored kvalitetnog smeštaja i hrane deci  je omogućno da uživaju u prirodi. Naročito je njihov  boravak zimi zanimljiv, jer vreme provode napolju u kliskanju i sankanju. Učenici Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva i “Vasa Živković” iz Pančeva  kažu da vole da dolaze na Divčibare jer se ovde lepo druže, a i uživaju na snegu.

Pančevačko odmaralište  otvoreno je na Divčibarama šesdesetih godina  i od tada nije prekidalo  sa radom. Na to su u Javnom preduzeću „Urbanizam“, koje rukovodi odmaralištem  veoma ponosni.

Divčibare obiluje  zimskim stazama i mestima za šetnju,  kao i blagim padinama pogodnim za sankanje i kliskanje najmljađih. Zato ljudi često dolaze ovde na vikend ili odmor. Udaljeno je 107 kilometara od Beograda i pripada kolubarskom okrugu.

Related posts

Tri transfer ,,bombe” u FK Železničar

Vanja Vićentić

NIS očuvao stabilnost na tržištu i investirao više od 25 milijardi dinara

Vanja Vićentić

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija