3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Jović i Simić obišli socijalno ugrožene porodice

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zajedno sa načelnikom kosovskomitrovičkog okruga Slavkom Simićem razgovarali su sa predsednikom Privremenog organa opštine Vučitrn u Prilužju Acom Mišićem i direktorima ustanova koje funkcionišu po sistemu Vlade Republike Srbije.

Posetu su započeli obilaskom vrtića “Car Konstantin i  Carica Jelena “, kome su i donirali neophodne krevete jer su preko potrebni zbog velikog broj dece. Zatim su obišli i OŠ “Vuk Karadžić”, kojoj je donirana interaktivna tabla za potrebe nastave.

Jović i Simić su obišli socijalno ugrožene porodice , ali i porodicu kojoj je doniran traktor , kupljen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Prilužje je stub opstanka za Srbe na Kosovu i Metohiji. Zainteresovani smo da saznamo kako žive obični ljudi u svim srpskim sredinama, kako opstaju i šta je to što im je najpotrebnije u ovom trenutku. Postoje porodice koje su nenamerno zapostavljene. Odluka Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije je da dopre do svih građana, da se upoznamo sa njihovim problemima i da pokušamo da rešimo sve te probleme. Kancelarija za KiM  sada u  poziciji da rešava probleme , jer je država Srbije ekonomski konsolidovana . U narednom peridu ćemo se potruditi da dođemo do svake srpske sredine. Najveći problemi jesu nezaposlenost i odlazak mladih. Ključ opstanka Srba na KiM jeste ostanak mladih na Kim”, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM za RTV Gračanica Damjan Jović.

Izvor: RTV Gračanica

Related posts

Šampioni bezgotovinskog plaćanja: Pančevo na šestom mestu

Nikoleta Dragaš

Ivana Bogdanovski: Baviću se modelingom i pored studija

Katarina Popović

Osvanula srpska trobojka na Zelenoj pijaci

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija