2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje kosovske vlade

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srpska lista neće glasati za podršku formiranju vlade u Prištini. Istakao je da to ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini.

Marko Đurić je, nakon sastanka premijerke Ane Brnabić sa političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka doneta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili poverenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa Anom Brnabić i Markom Đurićem
Predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa Anom Brnabić i Markom Đurićem
Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spreči otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

“Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi”, kazao je Đurić.

Predstavnici Srba sa Kosova na sastanku u Beogradu
Predstavnici Srba sa Kosova na sastanku u Beogradu
Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.

Related posts

Danas se obeležava 102 godine od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu

Jasmina Petkovic

Dečiji snovi se ostvaruju u Kikindi

Mirjana Popović

Isplata podsticaja za genetiku u stočarstvu do 25. marta

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija