12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Srbija Vesti

Dačić: Srpski državljani iz Kine stižu u Francusku oko 14 časova

Ministar spoljnih poslova Srbija Ivica Dačić izjavio je danas da će srpski državljani iz Vuhana, žarišta epidemije koronavirusom u Kini, francuskim vojnim avionom stići oko 14 časova u vojnu bazu Istr, na jugu Francuske.

“To je izuzetno komplikovan proces evakuacije… Evakuacija je trebalo da se obavi sinoć oko 22 časova, međutim… oni su krenuli negde oko pola tri ujutro po našem vremenu… i njihov dolazak u vojnu bazu Istr očekuje oko14 časova”, rekao je Dačić za TV Hepi.

On je naveo da je reč o četiri državljanina Srbije i da je sve dogovoreno s Francuskom.

“Važno je reči sledeće: oni su prošli sve zdrastvene analize pred ulazak u avion i oni nemaju korona virus, ali u okviru preventivnih mera predviđen je karantin. Oni bi tamo trebalo da budu u karantinu 14 dana ili da ih mi preuzmemo, pa da ovde bude karantin, ali uglavnom su se evropske zemlje odlučile da se oni zadrže temo i to su najnovije ekskluzivne vesti2, rekao je Dačić.

On je istakao da je suština da oni nisu zaraženi i da, prema dosadašnjim informacijama, ni jedan građanin Srbije nije zaražen koronavirusom.

Izvor: Tanjug

Related posts

Pola veka Karate kluba “Radnički” Kovin

Zorana Stekovic

Letnje računanje vremena

Branislava Grčić

Vidovdan – narodni običaji u našoj zemlji vezani za ovaj praznik

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija