1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Vesti

Predsednik Vučić doveo Borela na Frušku goru

Predsednik Vučić nalazi se u Irigu od sinoć, i rekao da je gostu sinoć izneo najbolje špansko i najbolja srpska vina, koja su sve bolja i bolja. Na pitanje otkud baš na Fruškoj gori i u Irigu, Vučić je rekao da su gosti iz Španije želeli da vide neku srpsku planinu.

– Fruška gora nije visoka, ali je prelepa i blizu je pa smo se odlučili za nju… Gosti iz Španije su otišli u šetnju, a ja nisam neki sportski tip – rekao je Vučić koji je prethodno posetio i manastir Hopovo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jutros manastir Hopovo na Fruškoj Gori.

To je objavljeno na instagram profilu “budućnostsrbijeav”.

“Jutarnji obilazak manastira Hopovo”, piše na profilu pored objavljenih forografija na kojima se vidi kako predsednik Vučić zajedno sa igumanom manastira obilazi zdanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je srpska vinska industrije sve bolja i da Srbija može da se ponosi svojim vinima.

Vučić je, za TV Prva, nakon što je sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom obišao vinariju Kovačević na Fruškoj Gori, kazao da je ponosan na srpske vinare.

Upitan sa kakvim utiscima je Borel otišao i da li je probao srpska vina, Vučić je kazao da je izneo jedno od boljih španskih vina, ali i najbolja srpska vina.

„Naša vina su sve bolja. U celoj Srbiji je sve bolja vinska industrija, ali još nemamo dovoljno vinograda. Srbima time može da se ponosi, posebno jer smo toliko zaostajali za regionom. Kao neko ko se pomalo razume mislim da drastično napredujemo i prelazimo sve u regionu koji su bili ispred na ť, naglasio je on.

Vučić je katao da je Borel želeo da poseti neku srpsku planinu u blizini Beograda, a Fruška Gora, iako nije naročite visine, je predivna.

Related posts

Predsednik Vučić i Žozep Borel razgovarali telefonom

Branislava Grčić

Rotarijanci donirali Bolnici ginekološke stolove

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 11.11.2020.

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija