13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dramska sekcija u Klubu za odrasla i stara lica

Dramska sekcija Kluba za odrasla i stara lica broji oko 20 članova. Glume zajedno sa mladim volonterima koji im pomažu u pripremanju predstava. Ekipa Regionalne Radio Televizije Pančevo posetila je njihovu probu.

Dramska sekcija šest godina radi u Klubu za odrasla i stara lica i priprema predstave. Kroz ovu sekciju prošlo je više od 30 glumaca amatera uzrasta od 12 do 80 godina. Predstave piše i režira Aleksandra Ksenija Milosavljević, rukovodilac ove sekcije.

“U prvih pet godina rada uradili smo četiri autorske predstave. Naše predstave videlo je preko tri hiljade ljudi. Poslednji nastup smo imali u oktobru u Centru za kulturu kada smo izvodili predstavu “Cirkus fantastiko” – navela je ona.

Glumci ulažu veliki trud, pripremaju kostime, rade scenografiju, putuju po raznim mestima u okolini. Jednom nedeljno se okupljaju, a pred premijere i više puta.

“Prošle godine je bila puna sala u Kulturnom centru. Pre toga smo i u “Apolu” nastupali, u Narodnom muzeju. Nastupali smo i u naseljenim mestima u domovima kulture, kao i u Vršcu, Smederevu. Mogu da kažem da je jako lepo i pozitivno družiti se sa ostalim članovima naše dramske sekcije, to je jedno divno drugarstvo, imamo divan odnos” – naveo je Zlatibor Lazarov.

“U dobrom smo okruženju a ovi najmlađi, deca iz osnovne i srednje škole, studenti čine da i mi dobijemo još poleta i žara. Učimo jedni od drugih, oni od nas, mi od njih. Meni je sada jako lepo, uživam u ovome što radim. Teško je, moram puno da se ponavlja, ali kroz te probe. Nikada mi se predstava ne svidi odmah i ne prihvatim je odmah, ali kako se sve više ponavlja, bolje se uđe u ulogu“ – kazala je  Ljiljana Belobrk.

“Imala sam ideju da se spoje mlađi i stariji, hteli smo da doprinesemo tome da se osećaju mlađe nego što jesu, a nama je svakako drago da sa njima prolazimo kroz ovo jer oni imaju mnogo više životnog iskustva i glumačkog tako da su nam dobro došli u svakom slučaju i zadovoljstvo je” – objasnila je Jovana Damjanov.

U prvoj polovini ove godine uvežbavaju delove iz predstave “Gospođa ministarka” Branislava Nušića. U drugom delu godine u planu je realizacija pete predstave. Naredni nastup koji će imati je u poslednjoj nedelji februara u Klubu za odrasla i stara lica u Beogradu.

Related posts

Predsednik Vučić: Radovi gotovi pre roka

Vanja Vićentić

SNS Pančevo čestita Vaskrs

Mica Milakov

Odigrano drugo kolo zlatne Soccer lige

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija