25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dramska sekcija u Klubu za odrasla i stara lica

Dramska sekcija Kluba za odrasla i stara lica broji oko 20 članova. Glume zajedno sa mladim volonterima koji im pomažu u pripremanju predstava. Ekipa Regionalne Radio Televizije Pančevo posetila je njihovu probu.

Dramska sekcija šest godina radi u Klubu za odrasla i stara lica i priprema predstave. Kroz ovu sekciju prošlo je više od 30 glumaca amatera uzrasta od 12 do 80 godina. Predstave piše i režira Aleksandra Ksenija Milosavljević, rukovodilac ove sekcije.

“U prvih pet godina rada uradili smo četiri autorske predstave. Naše predstave videlo je preko tri hiljade ljudi. Poslednji nastup smo imali u oktobru u Centru za kulturu kada smo izvodili predstavu “Cirkus fantastiko” – navela je ona.

Glumci ulažu veliki trud, pripremaju kostime, rade scenografiju, putuju po raznim mestima u okolini. Jednom nedeljno se okupljaju, a pred premijere i više puta.

“Prošle godine je bila puna sala u Kulturnom centru. Pre toga smo i u “Apolu” nastupali, u Narodnom muzeju. Nastupali smo i u naseljenim mestima u domovima kulture, kao i u Vršcu, Smederevu. Mogu da kažem da je jako lepo i pozitivno družiti se sa ostalim članovima naše dramske sekcije, to je jedno divno drugarstvo, imamo divan odnos” – naveo je Zlatibor Lazarov.

“U dobrom smo okruženju a ovi najmlađi, deca iz osnovne i srednje škole, studenti čine da i mi dobijemo još poleta i žara. Učimo jedni od drugih, oni od nas, mi od njih. Meni je sada jako lepo, uživam u ovome što radim. Teško je, moram puno da se ponavlja, ali kroz te probe. Nikada mi se predstava ne svidi odmah i ne prihvatim je odmah, ali kako se sve više ponavlja, bolje se uđe u ulogu“ – kazala je  Ljiljana Belobrk.

“Imala sam ideju da se spoje mlađi i stariji, hteli smo da doprinesemo tome da se osećaju mlađe nego što jesu, a nama je svakako drago da sa njima prolazimo kroz ovo jer oni imaju mnogo više životnog iskustva i glumačkog tako da su nam dobro došli u svakom slučaju i zadovoljstvo je” – objasnila je Jovana Damjanov.

U prvoj polovini ove godine uvežbavaju delove iz predstave “Gospođa ministarka” Branislava Nušića. U drugom delu godine u planu je realizacija pete predstave. Naredni nastup koji će imati je u poslednjoj nedelji februara u Klubu za odrasla i stara lica u Beogradu.

Related posts

NESREĆA U VLADIMIROVCU! Ima poginulih

Jasmina Petkovic

Erdogan zvao Vučića, podrška u borbi protiv COVID-19

Katarina Popović

Subvencijama Grada do logopedske ordinacije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija