25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Sedam konkursa za poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa koji su aktuelni za poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava na teritoriji grada Pančeva.

Kao i svake godine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu raspisao je konkurse na vreme i sa dovoljnim sredstvima za sve poljoprivrednike i poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Vojvodine, naveo je gradski većnik za poljoprivredu Zoran Grba.

“Svih sedam konkursa aktuelni su za naše poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava na teritoriji grada Pančeva. Pokrajinski sekretarijat ima dovoljno sredstava da svi koji na vreme apliciraju i koji imaju ispravnu dokumentaciju dođu do sredstava”, istakao je Grba.

Zoran Grba ističe da je lokalna samouprava u potpunosti zadovoljna što može da da preporuku i pripremi poljoprivrednike za kompletnu dokumentaciju kako bi se oni na vreme javili na konkurs.

“To jesu konkursi za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru koji su primenljivi na teritoriji Banatskog Brestovca najviše i Glogonja. Za pčelare koji imaju svoj dan pčelara, svoju manifestaciju u Pančevu kojih ima dovoljan broj i za njih je raspisan zanimljiv konkurs. Za vlasnike stočarskih farmi što je u razvoju na teritoriji Pančeva, ljudi se bave stočarstvom i taj konkurs je veoma aktuelan. Konkurs  za protivgradne mreže za voćarstvo je aktuelan više u delu Fruške gore, mada su počele plantaže i na teritoriji Pančeva”, pojasnio je Grba.

Pored navedenih konkursa, raspisan je i Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija, za podršku mladima u ruralnim područjima, za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog vazdušnog i toplotnog režima biljaka na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini. Više informacija možete pronaći na sajtu Grada www.pancevo.rs.

Related posts

Budžet Grada Vršca realan i socijalno odgovoran

Zorana Stekovic

“Lice nacije” ponovo na RTV Pančevu. Gost dr Nestorović

Jasmina Petkovic

Vučić zahvalio Zurofu na podršci srpskom narodu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija