18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Pančevo Vesti

Pokrajinska vlada: Pančevu 225 miliona za saobraćajnu infrastrukturu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 23 ugovora predstavnicima 22 lokalne samouprave u AP Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje projekata u različitim oblastima. Ovi projekti realizuju se preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ističe da će se u 2020. godini konačno završiti svi veliki projekti koji su započeti.Tim povodom uručio je ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata predstavnicima lokalnih samouprava u AP Vojvodini. Reč je projektima u oblasti vodoprivrede, ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Gradu Pančevu dodeljen je ugovor o projektu u oblasti  saobraćajne infrastrukture. Gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov ističe da je projekat vredan više od  225  miliona dinara.

Među značajnijim projektima, kako je naveo Igor Mirović, jesu i nastavak radova na adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu, rekonstrukcija lokalnih puteva u Šidu, Baču, Žablju, Opovu i Bačkom Petrovcu, izgradnja nove osnovne škole u Sremskoj Mitrovici, nastavak izgradnje gradske pijace u Kikindi i sanacija fasada u Subotici. Pokrajinska vlada je za ove infrastrukturne projekte izdvojila 3,9 milijardi dinara.

Related posts

Kompanija “Brose” i Grad Pančevo sutra potpisuju ugovor

Mica Milakov

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS-a, Vulin: Đilasovi licemeri nemaju obraza

Zorana Stekovic

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje napade “nezavisnih” medija na Željka MItrovića

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija