24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bolja zdravstvena usluga u renoviranim prostorijama Službe za fizikalnu medicinu

Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije u Opštoj bolnici nedavno  je potpuno renovirano posle više decenija. Veliki broj pacijenta svakodnevno prolazi kroz ovo odeljenje jer se skoro svaki pacijent posle operacije ili povrede šalje na rehabilitaciju, sada imaju mnogo bolje uslove za lečenje.

Svakoga dana  kroz  Odeljenje  za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju  prođe preko stotinu pacijenta. Od  beba do osoba koje su zadobile povrede u saobraćajnim nezgodama ili sportskim povredama do  starijih osoba, dobiju medicinsku pomoć i odgovarajuće terapije upravo u ovom delu Opšte bolnice. Terapeuti sa ovog odeljenja svakodnevno obilaze i ležeće pacijente u bolnici i obavljaju vežbe kako bi se što lakše i brže oporavili.

Medicinsko osoblje na fizikalnom odeljenju  ima  brojna zaduženja. Smenjuju se na mesec dana i pacijentima pružaju različite terapije, od parafina do elektrostimulacija i vežbi, objasnila je načelnica Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mirjana Brajer.

Posle rekonstrukcije celog Internističkog bloka u kome se nalazi i Fizikalno odeljenje  osoblje i pacijenti imaju bolje uslove za rad  u delu za rehabilitaciju.

Related posts

Predsednik Vučić s Lukašenkom, o svim pitanjima

Jasmina Petkovic

Zelena pijaca radi uz poštovanje zaštitnih mera

Jasmina Petkovic

Preventivni pregledi za zaposlene u Mašinskoj školi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija