25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predstavnici Kancelarije za KiM u poseti Kosovskoj Mitrovici: Pomoć i podrška višečlanim porodicama

Rade Nedeljković istakao je da su izložili svoje probleme oko adaptacije kuće: “Dali su sva obećanja koliko već od sutra da će poslati ekipu na teren, koja će videti šta je najpotrebnije, pa ćemo tako i zajedničkim snagama renovirati ovaj naš objekat i gledati u bolje sutra” rekao je Nedeljković.

Delegacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju sa načelnikom okruga Slavkom Simićem i predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem obišla je višečlanu porodoci Svetislava Stojanovića.

Poseta je nastavljena u Suvom Dolu u porodici Darka Stankovića koji ima šestoro dece.

Tajić: Adaptacija i rekosntrukcija stambenog prostora višečlanim porodicama

Borislav Tajić, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao da su obišli tri višečlane porodice.

“Najvažnije je pomoć koja će ići ovim porodicama. Bili smo u domaćinstvima mladih ljudi koji imaju veliki broj dece. Sagledali smo i razgovarali o naporima porodice da takvu porodicu održe da napreduje, da se obrazuje i dođe do svojih radnih mesta. Razgovarali smo o njihovim stambenim problemima. Zaključili smo da su njihovi zahtevi adekvatni i odgovaraju stanju u kom žive. U dva slučaja je to pomoć u rekonstrukciji i adaptaciji stanova. U ovom slučaju mi imamo zadoovljstvo da stan koji je porodica Stanković dobila 2012.godine je postao mali. Od tada se rodilo još troje dece i praktično prostor u kome oni žive je postao mali, za razvoj dece i porodice. Za njihov uspešno dalje školovanje biće potrebno proširenje. Sa zadovoljstvom očekujemo da to rešenje vrlo brzo usledi” istakao je Tajić.

“Današnji dan pravi je pokazatelj da je budućnost Srbije zagarantovana, jer sve ove višečlane porodice očekuju i neophodnu podršku koja neće biti izostavljena u narednom periodu” rekao je Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa.

“Briga svih nas ogleda se u pružanju pomoći. Sa predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je dogovorena adaptacija stambenih prostora ovim porodicama” istakao je Spirić i dodao da je lokalna samouprava donela odluku o stipendiranju školovanja u iznosu od 20 hiljada dinara na mesečnom nivou deci Darka Stnkovića, imajući u vidu da kako je rekao ova deca dodatno ojačavaju ovaj kraj.

“Država Srbija neće nijednog momenta, niti državne institucije zaboraviti na bilo kog pojedinca na čitavom prosotoru Kosmeta, a svakodnevne posete su pokazatelj da svi živimo zajedno i borimo se za naš opstanak i naše trajanje na prostoru Kosmeta” istakao je Spirić.

Darko Stanković se zahvalio lokalnoj samoupravi i rukovodstvu države Srbije. “Hvala na podršci i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što pokazuje da je naša država uz nas, da nas podržava, da je tu da nam pomogne i da razume naše probleme, našu svakodnevicu i da nam uvek izađe u susret” rekao je Stanković, ističući koliko im stipendija znači.

U toku je i sastanak sa meštanima Suvog Dola, gde se razgovara o predstojećoj prolećnoj setvi.

Na kraju posete opštini Kosovska Mitrovica, pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić obići će u Kolašinskoj ulici, stambenu zgradu „Crveni signal“ gde će sa nadležnima razgovarati o uređenju partera 4.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Related posts

Vulin: Niko nije jači od države i zakona

Ivana Bogdanovski

Ministarstvo unutrašnjih poslova se bori protiv kriminala, ali mora i da se bori protiv lažnih vesti koje šire političari i njihovi mediji

Miroslava Cvejin

Ragbi utakmica reprezentacija Turske i Srbije 23. oktobra u Starčevu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija