12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić u Mrkonjić gradu: Narod je nedeljiv, ne zaboravite to

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je danas helikopterom za Drvar u Federaciji BiH i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj.

Vučić je na svoj zvaničan Instagram profil postavio fotografiju iz helikoptera i snimak kako ulazi u letelicu i napisao “Na putu za Drvar i Mrkonjić grad”.

Vučića je sa domaćinima dočekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– Hoću posebno da se zahvalim Dodiku koji je došao sa mnom ovde u obilazak iako mu je noćas umro otac. Hvala ti Mile za to, retko ko bi to mogao. Idi kući čim pre. Izvinite đaci, što sam promenio program i raspored, hvala vam što ste me ovako lepo dočekali. Posebno sam srećan što sam dobio vest da je ove godine upisano deset prvaka više nego ranije. Pomoći ćemo na dovođenju investitora i u realizaciji infrastrukturnim projektima. Mnogo je lakše kad ima više plata u kući i mi ćemo pomoći da narod ima posao. Emilija je lepo rekla, srpski narod je nedeljiv. Možemo da budemo i živimo u više država, ali mi pripadamo istom rodu. Treba da štitimo svoje ognjište, da budete vredni i marljivi. Ne moraju svi da završavaju fakultete, ali završite školu, nađite posao, ali pre svega budite pošteni ljudi. Hvala vam deco, posebno hvala devojčici Emiliji na lepim i pametnim rečima – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će pokušavati da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju i crkvu

– Možemo da živimo u različitim državama, ali ne smemo da zaboravimo da istom narodu pripadamo -rekao je Vučić.

Predsednika Srbije toplom dobrodošlicom sačekali su član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, direktori srednjih škola, kao i đaci. Predsednik Vučić upisao se kao posetilac škole u knjigu kod dežurnih đaka i time oduševio sve učenike.

Učenica Emilija je pozdravila predsednika Vučića toplim rečima, a predsednik se oduševio njenim izlaganjem. Emilija je od predsednika dobila aplauz i poruku da ostane tako pametna i vredna i da nakon škole nastavi putem poštenih ljudi.

Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić gradu pohađa više od 500 učenika, a nalaze se u jednom objektu sagrađenom 1973. godine koji je, kako je naveo direktor Mašinske škole Predrag Ðuza, tokom agresije hrvatske vojske 1995. godine bio u užasnom stanju.

Nakon obilaska škole, Vučić će se sastati sa privrednicima opštine Mrkonjić grad, a posle toga odlazi u Drvar gde će prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, obići Dom zdravlja, prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko i obići Muzej “25. maj”.

Podsetimo, načelnica Mrkonjić Grada juče je istakla da je poseta predsednika Srbije istorijska.

Predsednik Srbije obići će Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, a predviđen je i sastanak sa zvaničnicima i privrednicima u toj opštini.

Vučić je uoči posete Drvaru podsetio da je 2019. godine obećao srpsku fabriku u ovom gradu, i da će do kraja ove godine biti otvorena.

Vučić će u Drvaru prvo prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke, zatim obići Dom zdravlja, a potom će prisustvovati otvaranju pogona fabrike Jumko.

Related posts

Vučić sa zvaničnikom Forin Ofisa Ričardom Murom

Mica Milakov

Tadić priznao: Ideja bojkota se rasprsla, SzS više ne postoji, Boško je ekstremista

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić odgovara na pitanja građana na Prvoj TV

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija