23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena povelja počasnog građanina Mrkonjić grada

U zgradi opštine Mrkonjić gradapredsednik Aleksandar  Vučić se zahvalio u ime Republike Srbije za povelju počasnog građanina Mrkonjić grada.

„Hvala svim divnim ljudima koji su nas danas sačekali u ovolikom broju. Danas smo se dogovorili za jednu vrstu konkretne podrške privredi RS, posebno ćemo subvencionisati privatnike za opremu i mašine, jer želimo da podstaknemo opstanak našeg naroda na svojim ognjištima“, rekao je Vučić.

Kako kaže, uložiće se i u zdravstveni sistem, u nabavku mamografa, kao i neko od vozila za sam Dom zdravlja.

„Pomoćićemo i susednim opštinama u okolini, u finansijskom smislu. Ono što je za mene najvažnije jeste da zajednički radimo“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je srećan zbog ove saradnje i sloge koja, kako kaže, nikada nije bila veća.

„Posebno sam srećan što idem u Drvar, iako pripada Federaciji BiH, tako živi naš narod, a on je jedan i jedinstven i niko neće moći da ga razdvaja na bilo koji način“, rekao je Vučić.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je njegova poruka ista za sve Srba gde god da žive da su jedan narod i da imaju jednu crkvu.

„Crkva je pored duhovne bitna i za naš nacinolani identitet“, rekao je Vučić.

Komentarišući ekonomiju kao sredstvo za jačanje jedinstva, Vučić je rekao da će Srbija pomoći svuda gde žive naši ljudi.

„Ništa ne krijem, ni od koga se ne krijem i niko ne može da mi zabrani da volim srpski narod i da ga pomažem. Pomažemo svoj narod, to je naša prirodna obaveza, a i drugi ako nam traže, pomoćićemo“, rekao je Vučić.

Related posts

Dežurni telefoni za informacije u vezi sa korona virusom

Aleksandra Miloševska

Veličanstven prizor kakav se ne pamti – otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

Vanja Vićentić

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Ako je neko imao dilemu da li je Vučić predsednik svih Srba, od danas ne treba da je ima

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija