27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Posle pet decenija u Pančevu se renovira vodovodna mreža u dužini od preko 24 kilometara

Gradski vodovod raspisao je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg i izgradnju nedostajućeg vodovoda. Za Vodovod su prioriteti projektno tehnička dokumentacija za 24 kilometra vodovodne mreže. Kompletan projekat u vrednosti od dva miliona evra biće finansiran od strane Vlade Republike Srbije.

U dokumentaciji se navodi da je potrebno u potpunosti sagledati detaljno stanje vodovodne mreže na teritoriji Grada Pančeva, prioritete i definisati tehnički deo za rešavanje vodosnabdevanja. U sistemu su tri magistralna cevovoda koji vodom snabdevaju stanovnike 12 naselja i sela. Posle pedeset godina počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u Pančevu u dužini od 24.200 metara – rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

“Ovo je prvi put da će se u Pančevu izvoditi radovi po jednom projektu i na ovakav način. Do sada su to bili manji i sukcesivni radovi koji su se odnosili samo na određene probleme i havarije koje su se dešavale u gradu. Kompletan projekat u vrednosti od dva miliona evra biće finansiran od strane Vlade Republike Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima” ,rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Kako se navodi u dokumentaciji, u vodovodnom sistemu je 53,21 odsto azbest cementnih cevi. Vodovod koristi izvorišta Sibnica, Filter i Gradska šuma, ima postrojenje za prečišćavanje vode sa rezervoarskim prostorom, razvodnom mrežom i priključcima. Maja Vitman navela je i da se ovim putem rešava dugogodišnji problem u gradu za sugrađane.

“Nova vodovodna mreža u Pančevu značiće bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje, smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži i sistemu, povećanje kapaciteta i mogućnost novih priključaka. Deonice koje će se raditi ovim projektom odnose se na Ulicu Ulicu Vojvode Radomira Putnika, Svetog Save, Cara Dušana, Marka Kraljevića i naselja Vojlovica, Utvina kolonija, Tip “Stanko” i Pepeljare” izjavila je Maja Vitman.

JKP Vodovod i kanalizacija traži izradu idejnog projekta, a ponude se mogu dostaviti do 21. februara. Vodovodni sistem u Pančevu se razvija od 1961. godine, a sada ima 482 kilometra vodovodne mreže, od čega je 188 u samom naseljenom mestu Pančevo.

Related posts

Predsednik Vučić: Sledi potpuna rekonstrukcija pančevačke bolnice

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić u Sjenici: Ne možemo da obećamo sve, ali ćemo da sednemo i da tražimo rešenja za jedan po jedan problem

Zorana Stekovic

Cara Dušana bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija