26. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Pavićević i Jovović u poseti Dečanima i Đakovici

 Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i dr Dušan Jovović posetili su danas manastir Visoki Dečani gde su razgovarali sa igumanom manastira Savom Janjićem i članom Privremenom organa opštine Dečani Boškom Ćirićem, jedinim srpskim povratnikom u to mesto.

Dejan Pavićević je izjavio da je uvek velika čast i zadovoljstvo posetiti manastir Visoke Dečane. Zahvalio je igumanu i brastvu manastira na dobrodošlici i izrazio nadu da će broj povratnika u to mesto biti u budućnosti veći.
„Kao Kancelarija za KiM, kao vlada i predsednik Sr bije moramo da brinemo o onome što je naša duša i naše srce, a manastir Visoki Dečani zaista to jesu. Ovo su napravili naši preci i ostavili našoj deci i moramo da im vratimo u boljem stanju nego što smo zatekli“, izjavio je Pavićević.
Kako je dalje predviđeno planom posete domaćinstvu povratnika Boška Ćirića u centru Dečana,  delegacija će obići i manastir Uspenja Presvete Bogorodice u centru Đakovice, gde će se susresti sa dve monahinje, jedine preostale Srpkinje u ovom mestu.
Nakon posete manastiru, Pavićević i Jovović će obići i srpsko groblje u Piskotama, koje je očišćeno sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Related posts

Pančevo: Zahtevi u vezi s porezom imejlom ili poštom

Nikola Toadjer

VUČIĆ UBEDLJIVO NAJPOPULARNIJI: U istraživanju Politike i agencije Faktor plus, za 57 posto ispitanih, ON JE OSTAVIO NAJPOZITIVNIJI UTISAK 2018. GODINE!

Mica Milakov

Još dve osobe preminule, 30 novozaraženih koronavirusom

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija