24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Sport Vesti Vršac

OFK “Vršac” najbolji sportski kolektiv u Vršcu

U Kongresno-muzičkoj dvorani “Centra Milenijum” dodeljene su nagrade najuspešnijim sportistima u svim kategorijama kao i mladim nadama. Za najbolju sportsku ekipu proglašen je Omladinski fudbalski klub “Vršac”.

Sportski savez Vršca i Grad Vršac organizovali su tradicionalnu manifestaciju Izbor sportiste Grada Vršca za 2020. godinu. Omladinski fudbalski klub iz Vršca proglašen je za najbolju ekipu na dodeli nagrada najboljim sportistima. Ovaj klub broji oko dve stotine članova, a učestvuju u Srpskoj ligi Vojvodina i rame uz rame su sa najboljim ekipama.

„Možda i jesam očekivao nagradu, zato što smo stvarno imali odlične rezultate tokom cele godine. Imali smo plasman kadeta u najjače takmičenje u Srbiji što se tiče kadetskih selekcija. Prvi tim je ostvario zaista fenomenalan rezultat plasmanom na četvrto mesto. Mogu samo da budem zadovoljan i da kažem da je ovo jedan podstrek za nas da još bolje radimo u ovoj godini kako bi i naredne godine osvojili ovaj pehar“ – rekao je Aleksandar Lazevski, predsednik kluba.

Ove godine odlučeno je da neće biti proglašen sportista godine, već najbolja ekipa, rekao je Jovica Momirov, generalni sekretar Sportskog saveza Vršca.

„Upravni odbor i komisija je takvu odluku donela jednoglasno zato što su sportisti sa teritorije Vršca napravili dobre rezultate, ali ne dovoljno dobre. Nismo imali nijedan vrhunski rezultat koji bi jednog sportistu istakao iznad svih ostalih. Nadamo se da će ove godine naši sportisti napraviti vrhunske rezultate, biće puno evropskih i svetskih prvenstava, tu su i Olimpijske igre u Tokiju pa se nadamo da će sportisti Vršca učestvovati. Nadamo mnogo uspešnijoj 2020. godini“ – naveo je on.

Aleksej Fedor Pavkov iz vršačkog Atletskog kluba VAK 1926 proglašen je za najboljeg juniora. On je u prethodnoj godini postao prvak Srbije u trci na 400 metara. U planu mu je ove godine učestvovanje na Evropskom prvenstvu.

„Ovu nagradu trener mi je unapred najavio i zaista sam bio iznenađen kada mi je on to nagovestio. Prethodna godina nije mi bila najuspešnija zbog povrede koja mi je otežala takmičenja, ali na kraju sam se izvukao i uspeo da ostvarim željene rezultate“ – rekao je Aleksej Fedor Pavkov.

Zoran Ilinčić, veteran i član Atletskog kluba „Atina“ raduje se što je dobio nagradu za životno delo i što je  Vršac prepoznao njegove rezultate.

„Naša misija je da pomognemo mlađoj generaciji i nadam se da ćemo uspeti u tome. Nadam se da će tih rezultata biti još da ćemo pomoći mlađoj generaciji da nas prate i da to bude jedna lepa priča u kojoj ćemo svi imati koristi“ – naveo je Ilinčić.

Prisutne goste manifestacije u ime Grada, pozdravila je gradonačelnica Dragana Mitrović. Ona je navela da je raduje prisustvo dece i mladih na svečanosti koja treba da bude podsticaj svima da se bave sportom.

“Ponosna sam što je među nama veliki broj nada vršačkog sporta koji će na najbolji način u budućnosti reprezentovati naš grad u celoj zemlji a i šire. Sigurna sam da ćete i vi jednog dana poneti povelje najuspešnijih sportista grada Vršca. Grad Vršac kao mala sredina, iznedrio je vrhunske sportiste, izgradio najsavremenije sportske objekte poput centra “Milenijum” i olimpijskog bazena u Vršcu, a lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportskim klubovima i razvoju bazičnog sporta tako što će nastaviti sa izgradnjom sportskih terena i zatvorenih sala za fizičke aktivnosti” – istakla je Mitrovićeva.

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije istakao je da je Vršac grad sporta.

“Sportski savez Srbije svakako ima veliki broj akcija i u razgovoru sa predstavnicima Sportskog saveza grada Vršca već u martu, dogovorili smo akciju “Mali sajam sporta”. Hteo bih da čestitam dobitnicima nagrada i poželeo bih im da u ovoj godini ostvare još bolje rezultate” – izjavio je Marinković.

Izbor sportiste godine je manifestacija na kojoj se sumiraju svi sportski rezultati i koja je kruna sportske godine.

Related posts

Otvoren 9. Novogodišnji bazar

Mica Milakov

Bocan Harčenko se obratio Vučiću na srpskom

Zorana Stekovic

Odlična ponuda zimnice na pančevačkoj pijaci

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija