23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Tradicionalna Svetsavska akademija u Kulturnom centru

Svetosavska akademija održava se tradicionalno 27. januara u Kulturnom centru Pančeva. Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo “Centar”.

U prepunom Kulturnom centru Pančeva održana je svečana Svetosavska akademija. Ova manifestacija se uspešno održava već 20 godina. I ovog puta započeta je “Himnom Svetom Savi” u izvođenju Pančevačkog srpsko crkveno pevačkog društva i Hora Srednje muzičke škole “Jovan Bandur”.

U bogatom kulturno-umetničkom programu Svetosavske akademije svake godine učestvuju različiti učesnici. Dirigent i autor programa Vera Carina kaže da su učesnici uvek veliki umetnici i poznati izvođači koji se trude da raznolikim programom uveličaju Savindan i zadovolje publiku.

“Velika radost u današnje vreme je videti toliko mladih na sceni”, dodaje Vera Carina i kaže da se mladi svake godine prijavljuju u sve većem broju za učešće u Svetosavskoj akademiji.

Pokrovitelji Svetosavske akademije su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo “Centar”. Završila se onako kako je i počela “Himnom Svetom Savi”. Učesnici i organizatori ove manifestacije veruju da će se ona realizovati i ubuduće, jer je, kako kažu, Sveti Sava zaslužio da bar jedan dan u godini bude posvećen njemu i da se peva njegova himna.

Related posts

Sednica Predsedništva SNS biće održana u utorak

Branislava Grčić

Dr Nestorović: Jasno je da je virus veštački, pitanje je ko ga je napravio

Jasmina Petkovic

Fudbaleri “Železničara” počeli pripreme

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija