26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Više posla za Hitnu pomoć proteklog vikenda

U službi Hitne medicinske pomoći, povećan obim posla obeležio je protekli vikend. Blizu 70 pacijenta potražilo je pomoć u ambulanti Hitne pomoći. Najčešće su pomoć tražili hronični bolesnici i pacijenti sa povišenom temperaturom.

Proteklog vikenda služba Hitne medicinske pomoći imala je pune ruke posla. Povišena temperatura i viroze bili su najčešći uzroci dolaska dece kod lekara, a kod starijih pacijenata problem je pravio povišeni krvni pritisak, objasnio je dr Zoran Manasijević.

Lekari savetuju roditeljima da svoju decu odvedu kod izabranog lekara radi izbegavanja gužvi i potencijalnog pogoršavanja  zdravstvenog stanja. U nekim situacijama najbolje je pustiti dete da miruje par dana kod kuće, dok se imuni sistem ne izbori sa virusom, naglasio je dr Manasijević.

Po savetu lekara, zbog visokih temperatura za ovo doba godine hroničnim bolesnicima  se preporučuje strogo pridržavanje propisane terapije, a ljudima koji nemaju zdravstvenih tegoba da što više vremena provodu napolju.

Related posts

Više od 4.000 zaraženih u Srbiji od korona virusa

Vanja Vićentić

SNS Pančevo pozvalo nadležne organe da procesuiraju vandale koji su kamenicama napali prostorije stranke

Mica Milakov

Predlog SNSD: Vučić počasni građanin Banjaluke

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija