21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Tradicionalna svečana Svetosavska akademija u Kulturnom centru

Svetosavska akademija održava se tradicionalno 27. januara u Kulturnom centru Pančeva. Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo “Centar”.

U prepunom Kulturnom centru Pančeva održana je svečana Svetosavska akademija. Ova manifestacija se uspešno održava već 20 godina. I ovog puta započeta je “Himnom Svetom Savi” u izvođenju Pančevačkog srpsko crkveno pevačkog društva i Hora Srednje muzičke škole “Jovan Bandur”.

U bogatom kulturno-umetničkom programu Svetosavske akademije svake godine učestvuju različiti učesnici. Dirigent i autor programa Vera Carina kaže da su učesnici uvek veliki umetnici i poznati izvođači koji se trude da raznolikim programom uveličaju Savindan i zadovolje publiku.

“Velika radost u današnje vreme je videti toliko mladih na sceni”, dodaje Vera Carina i kaže da se mladi svake godine prijavljuju u sve većem broju za učešće u Svetosavskoj akademiji.

Pokrovitelji Svetosavske akademije su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo “Centar”. Završila se onako kako je i počela “Himnom Svetom Savi”. Učesnici i organizatori ove manifestacije veruju da će se ona realizovati i ubuduće, jer je, kako kažu, Sveti Sava zaslužio da bar jedan dan u godini bude posvećen njemu i da se peva njegova himna.

Related posts

Vučić: Pravično rešenje za Srbiju, i ništa više od toga

Ivana Bogdanovski

KAČAREVAC ULOVIO KAPITALCA: “Menadžer” pravosuđa stari/novi vođa pančevačke opozicije?

Mica Milakov

Zaraženo više od 2.000 ljudi u Srbiji!

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija