22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Drugi memorijalni turnir “Aleksandar Stanković” u Mikinoj školi

Odred izviđača ,,Crne rode” iz Pančeva osnovan je u januaru 2019. godine nakon što je kao četa Odreda izviđača ,,Nadel” iz Starčeva funkcionisao tri godine. Memeorijalni turnir je posvećen Aleksandru Stankoviću, bivšem izviđaču koji je tragično izgubio život u dvadeset četvrtoj godini nakon teške i kratkotrajne borbe sa neizlečivim oblikom leukemije. Takmičila se kategorija poletaraca i pčelica.

Drugi put se ovaj turnir organizuje od strane izviđačkog udruženja ,,Crna roda“. Kako kaže organizatorka turnira i staršina pančevačkog udruženja Lejla Žugić Marić pripreme nisu jednostavne i trajale su dva meseca.

“Mikina škola je jedina koja ima svoje udruženje izviđača. Škola je prepoznala dobrobit izviđača koji su decu naučili raznim veštinama koje u učionici ne bi mogli da nauče”, istakla je Zorana Lepenat pomoćnica direktorke OŠ ,,Mika Antić”.

Odred izviđača “Nadel” iz Pančeva osnovan je 1982. godine. Posetili su preko 70 gradova u zemlji i van nje. Pre tri godine su rešili da osnuju samostalnu četu u Pančevu, a to je urodilo plodom, pa je tako prošle godine osnovan odred izviđača ,,Crne rode” u Pančevu.

Nadamo se da će svake godine biti sve više dece i da će roditelji nastaviti da prepoznaju kvalitete našeg udruženja, dodaje Lejla Žugić Marić. Pored razvijanja socijalne svesti i timskog duha, ono što decu najviše raduje je druženje i zabava sa drugarima.

Related posts

Majdov sutra na tatamiju

Katarina Popović

“Banatska petica”: Stvaralaštvo obojeno tradicijom

Nikoleta Dragaš

NIS i Crédit Agricole banka kreirali karticu za odloženo plaćanje goriva namenjenu poljoprivrednim gazdinstvima

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija