23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Drugi memorijalni turnir “Aleksandar Stanković” u Mikinoj školi

Odred izviđača ,,Crne rode” iz Pančeva osnovan je u januaru 2019. godine nakon što je kao četa Odreda izviđača ,,Nadel” iz Starčeva funkcionisao tri godine. Memeorijalni turnir je posvećen Aleksandru Stankoviću, bivšem izviđaču koji je tragično izgubio život u dvadeset četvrtoj godini nakon teške i kratkotrajne borbe sa neizlečivim oblikom leukemije. Takmičila se kategorija poletaraca i pčelica.

Drugi put se ovaj turnir organizuje od strane izviđačkog udruženja ,,Crna roda“. Kako kaže organizatorka turnira i staršina pančevačkog udruženja Lejla Žugić Marić pripreme nisu jednostavne i trajale su dva meseca.

“Mikina škola je jedina koja ima svoje udruženje izviđača. Škola je prepoznala dobrobit izviđača koji su decu naučili raznim veštinama koje u učionici ne bi mogli da nauče”, istakla je Zorana Lepenat pomoćnica direktorke OŠ ,,Mika Antić”.

Odred izviđača “Nadel” iz Pančeva osnovan je 1982. godine. Posetili su preko 70 gradova u zemlji i van nje. Pre tri godine su rešili da osnuju samostalnu četu u Pančevu, a to je urodilo plodom, pa je tako prošle godine osnovan odred izviđača ,,Crne rode” u Pančevu.

Nadamo se da će svake godine biti sve više dece i da će roditelji nastaviti da prepoznaju kvalitete našeg udruženja, dodaje Lejla Žugić Marić. Pored razvijanja socijalne svesti i timskog duha, ono što decu najviše raduje je druženje i zabava sa drugarima.

Related posts

Humanost na delu – “Srpska Sparta” za porodicu Krajnjan

Jasmina Petkovic

Hitna pomoć: Mirno na pančevačkim ulicama, povećan broj ambulantnih pregleda

Jelena Obradović

Bostanijada u Idvoru

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija