27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Nova velika akcija sadnje u Pančevu kod Hrama Svetog Save na Misi

Više od hiljadu ljudi okupilo se danas kod Hrama Svetog Save na Misi, na novoj, velikoj akciji sadnje u Pančevu.  Kao i sredinom decembra akciju su promovisale mnoge javne ličnosti. Istovremeno, učesnici sadnje imali su priliku i da popune anketu, odnosno da predlože naziv parka koji se nalazi pored Hrama Svetog Save. Po završetku akcije biće zasađeno više od 3000 sadnica u Pančevu.

U akciji “Zasadi drvo” koja je nastavljena u Pančevu u narednom periodu biće zasađeno oko tri hiljade stabala. Plato kod Hrama Svetog Save na Misi bio je danas prepun dece koja su sadila sadnice,zatim javnih ličnosti, sportista, glumaca…

Najveća sadnja drveća u Srbiji koja će biti realizovana u narednom periodu u Pančevu i Srbiji predstavlja deo naše kontinuirane posvećenosti društveno odgovornom ponašanju i davanju primera kako delovati u svojoj zajednici.

Cilj ove akcije jeste, po oceni javnih ličnosti,rekreacija, boravak u prirodi uz malo šetnje, očuvanje i unapređenje zaštite šuma i životne sredine, kao i o pokretanje volonterskog duha da se svi kao građani našeg Pančeva uključe u ovu akciju i daju doprinos da Srbija u određenom periodu dostigne ciljanu šumovitost od 40 procenata.

Trenutno je pod šumama 30 odsto teritorije Srbije. Cilj je dostići najmanje 40 procenata. Svi učesnici i koji su bili prisutni imali su priliku da popune upitnik i predlože naziv za novi, budući park na Misi kod Hrama Svetog Save. Kao i na prvoj velikoj akciji koja je održana sredinom decembra, Pančevci su se u velikom broju odazvali akciji, posebno mladi ,jer na njima svet ostaje.

 

 

Related posts

“ComNet” takođe osudio pretnje Draganu J.Vučičeviću

Mica Milakov

Nastavlja se pad obolelih u Vojvodini

Aleksandra Miloševska

Kraća lista čekanja za operaciju katarakte

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija