25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Čestitka predsednika Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo čestitku predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

„Ekselencijo,
poštovani predsedniče Si,
dragi prijatelju,

Primite srdačne čestitke za Lunarnu novu godinu, uz najbolje želje za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda. Kako je nastupajuća godina u znaku koji simbolizuje nove mogućnosti za velike uspehe, uveren sam da ćete, mudrom i odvažnom politikom, nastaviti da vodite svoju zemlju velikim koracima na čvrsto utemeljenom putu ka ostvarenju zacrtanih “stogodišnjih ciljeva” i Kineskog sna.

Mi, u Srbiji, veoma se radujemo impresivnim dostignućima Narodne Republike Kine, ponosni na „čelično prijateljstvo“ i sveobuhvatno strateško partnerstvo. Vama, poštovani predsedniče, dugujemo veliku zahvalnost za naše čvrste veze i uveren sam da će srpsko-kineski odnosi i u Novoj godini, kao i u deceniji pred nama, nastaviti da jačaju. Plodonosni rezultati saradnje naših dveju zemalja ogledaju se u sve brojnijim zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u sve značajnijim ulaganjima kineskih kompanija u srpsku ekonomiju. Posebno me raduje što se razvija kulturna saradnja, što će doprineti još boljem međusobnom razumevanju naših naroda.

Uz lepa sećanja na moje prethodne boravke u Narodnoj Republici Kini, počastvovan sam što ću uskoro imati priliku da Vam uzvratim bar deo toplog gostoprimstva, koje mi je ukazivano na svakom mestu u Vašoj veličanstvenoj zemlji. U isto vreme, radujem se učešću na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 15. i 16. aprila u Pekingu. Činjenica da ćete Vi, ekselencijo, predsedavati Samitom, još jedna je potvrda da je format “17+1”, od iniciranja 2012. godine, izrastao u sveobuhvatni mehanizam saradnje, kome Republika Srbija daje punu podršku i smatra ga važnim delom Vaše globalne inicijative za promociju mira i saradnje „Pojas i put“.

Uz trajnu zahvalnost na razumevanju Narodne Republike Kine za državne i nacionalne interese Republike Srbije i izraze naše potpune podrške politici „jedne Kine“, primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave, najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i izraze mog osobitog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Related posts

SNS Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga najoštrije osuđuje pokušaj izazivanja nereda

Zorana Stekovic

SERVISNE INFORMACIJE

Zorana Stekovic

U Srbiji registrovano još 27 osoba pozitivnih na korona virus, ukupno 249

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija