17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Spomen knjiga poginulim Pančevcima Novice Dukadinovskog

Dugogodišnji predsednik Udruženja vojnih ratnih invalida i porodica poginulih boraca Pančeva, Novica Dukadinovski, objavio je Spomen knjigu poginulim Pančevcima tokom ratova od 1991. do 1999. godine. Knjiga ima za cilj da sačuva od zaborava ljude koji su dali živote za otadžbinu.

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Pančeva, Novica Dukadinovski, i sam je učesnik rata 1991. godine, kada je zadobio teške telesne povrede. Razmišljajući o strahotama koje je preživeo kao i o saborcima koji su izgubili živote, odlučio je da napiše knjigu kojom će sačuvati od zaborava sve koji su dali život za otadžbinu.

Prema rečima Novice Dukadinovskog, teško je bilo prikupiti informacije o poginulima, jer to podrazumeva razgovor sa porodicama žrtava i prisećanje na najteže trenutke u njihovim životima.

Knjiga je štampana zahvaljujući projektu koji je finansiralo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja. Na promociji koja je održana 30. decembra 2019. godine u Gradskoj biblioteci, primerci su uručeni porodicama stradalih.

Related posts

Dok korona divlja, u Šapcu na delu politikantstvo: Zelenovićevi stručnjaci umesto u bolnicama, drže pridike iz fotelja!

Branislava Grčić

PENZIONERI: Da li stručnost i dostojnost sudije Gavrančić moraju na proveru?

Mica Milakov

MZ “Centar” usrećila 250 mališana

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija