22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Kovin potpisao memorandum sa turskom kompanijom “Mel tekstil”

U Kovinu je potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Kovin i predstavnika Kompanije „Mel tekstil“ iz Istanbula. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Memorandumom je predviđeno da Kompanija do kraja 2020. godine obuči i zaposli najmanje 100 radnika i još 200 radnika do kraja 2022. godine.

Predsednica Opštine Kovin, Sanja Petrović i generalni direktor kompanije „Mel tekstil“, Sulejman Erdogan, potpisali su Memorandum o saradnji. Dokument je, zapravo, predugovorsa investitorom iz Turske, čiji je dolazak u Kovin najavila premijerka Ana Brnabić.

Kompanija „Mel tekstil“ bavi se proizvodnjom odevnih predmeta. Trenutno se njihovo predstavništvo nalazi u Istanbulu, ali planirano je da se postepeno preseli u Kovin. .

Opština Kovin će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje  pružiti pomoć Kompaniji prilikom odabira i obuke radnika. Takođe, podržaće  izdavanje dozvola i davanje saglasnosti u vezi sa eventualnim proširenjem poslovno-proizvodnih objekata.

Related posts

Konferencija o obrazovanju na makedonskom jeziku u Jabuci

Zorana Stekovic

Vlasinski triatlon Samoprevazilaženja – prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu

Jasmina Petkovic

Jedno lice poginulo na Novoseljanskom putu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija