17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nova velika akcija sadnje drveća u subotu 25. januara kod Hrama Svetog Save na Misi

Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP “Zelenilo” organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina, koja je započela u decembru i tim povodom poziva sve zainteresovane građane da se priključe u subotu, 25. januara 2020. godine, u 12 časova, plato kod Hrama Svetog Save, Kozaračka ulica, Mesna zajednica Mladost, sađenju sadnica tuja, crnog bora i javora.

Prvu sadnicu simbolično je zasadio direktor Zelenila Danilo Bjelica koji je pozvao sve sugrađane da se pridruže akciji u subotu.

Ovom akcijom nastaviće se sađenje preko 3000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Akciju “Zasadi drvo” podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su pozorišni reditelj i direktor pozorišta “Pinokio” Vladan Đurković, Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD “Stanko Paunović”, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba “Sportiko”, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

Stevanović žestoko odgovorio Mariniki Tepić: Ona je tajkunska pudlica Đilasa i Šolaka

Ivana Bogdanovski

Uveden telefonski broj u cilju prevencije korona virusa

Katarina Popović

Počela sadnja u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija