28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Preventivni pregledi u srednjoj Ekonomskoj školi

Dom zdravlja u Pančevu organizovao je preventivne preglede u Ekonomskoj školi „Paja Marganović“. Svi zaposleni imali su priliku da besplatno izmere pritisak, telesnu masu i prekontrolišu nivo šećera u krvi. Održano je i predavanje o prevenciji raka grlića materice.

Povodom obeležavanja Dana borbe protiv raka grlića materice Preventivni centar Doma zdravlja u Ekonomskoj školi  „Paja Marganović“ organizovao je edukativno predavanje za učenice ove škole. Za adolescente ovo predavanje je bilo veoma korisno.

Svi zaposleni u  Ekonomskoj školi „Paja Marganović“  imali su priliku da izmere pritisak, telesnu masu i nivo šećera u krvi. Preventivni pregledi mogu sprečiti razvijanje različitih vrsta karcinoma od kojih najčešće oboljevaju ljudi srednjih godina, rekla je  doktorka Ana Mitrić.

Profesori ove obrazovne ustanove su se u velikom broju odazvali na prevetivne preglede svesni njihovog značaja, istakla je Nada Ranković pomoćnica direktora. Takođe je navela da su edukativna predavanja dobra za adolescente zbog toga što i pored mnogo izvora informacija, mladi nedovoljno znaju  kako da se zaštite od različitih virusa.

Preventivni pregledi su  važni jer se bolest može sprečiti u ranoj fazi, kažu stručnjaci. Predstavljaju i odličnu priliku da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara.

 

Related posts

“Solidarnost, umrežavanje, deljenje znanja kao mehanizmi za opstanak turizma na lokalu”

Bojana Kecic

Vučić na putu za Pariz: Uprkos kriminalnim i nasilničkim napadima uspećemo da sačuvamo mir i stabilnost!

Nikoleta Dragaš

Zelenilo i nove humanitarne akcije : Za Milicu Majkić tokom vikenda na Zelenoj pijaci i pijaci “Aerodrom”

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija