27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Preventivni pregledi u srednjoj Ekonomskoj školi

Dom zdravlja u Pančevu organizovao je preventivne preglede u Ekonomskoj školi „Paja Marganović“. Svi zaposleni imali su priliku da besplatno izmere pritisak, telesnu masu i prekontrolišu nivo šećera u krvi. Održano je i predavanje o prevenciji raka grlića materice.

Povodom obeležavanja Dana borbe protiv raka grlića materice Preventivni centar Doma zdravlja u Ekonomskoj školi  „Paja Marganović“ organizovao je edukativno predavanje za učenice ove škole. Za adolescente ovo predavanje je bilo veoma korisno.

Svi zaposleni u  Ekonomskoj školi „Paja Marganović“  imali su priliku da izmere pritisak, telesnu masu i nivo šećera u krvi. Preventivni pregledi mogu sprečiti razvijanje različitih vrsta karcinoma od kojih najčešće oboljevaju ljudi srednjih godina, rekla je  doktorka Ana Mitrić.

Profesori ove obrazovne ustanove su se u velikom broju odazvali na prevetivne preglede svesni njihovog značaja, istakla je Nada Ranković pomoćnica direktora. Takođe je navela da su edukativna predavanja dobra za adolescente zbog toga što i pored mnogo izvora informacija, mladi nedovoljno znaju  kako da se zaštite od različitih virusa.

Preventivni pregledi su  važni jer se bolest može sprečiti u ranoj fazi, kažu stručnjaci. Predstavljaju i odličnu priliku da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara.

 

Related posts

Podsticaj Ministarstva poljoprivrede organskoj proizvodnji

Nikoleta Dragaš

Rističević: Tepić sa 6.7 miliona dinara preko stranačkog kolege finansirala “seks za početnike”

Nikola Toadjer

Samit EU – ZB, Srbiju predstavlja Vučić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija