13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Preventivni pregledi u srednjoj Ekonomskoj školi

Dom zdravlja u Pančevu organizovao je preventivne preglede u Ekonomskoj školi „Paja Marganović“. Svi zaposleni imali su priliku da besplatno izmere pritisak, telesnu masu i prekontrolišu nivo šećera u krvi. Održano je i predavanje o prevenciji raka grlića materice.

Povodom obeležavanja Dana borbe protiv raka grlića materice Preventivni centar Doma zdravlja u Ekonomskoj školi  „Paja Marganović“ organizovao je edukativno predavanje za učenice ove škole. Za adolescente ovo predavanje je bilo veoma korisno.

Svi zaposleni u  Ekonomskoj školi „Paja Marganović“  imali su priliku da izmere pritisak, telesnu masu i nivo šećera u krvi. Preventivni pregledi mogu sprečiti razvijanje različitih vrsta karcinoma od kojih najčešće oboljevaju ljudi srednjih godina, rekla je  doktorka Ana Mitrić.

Profesori ove obrazovne ustanove su se u velikom broju odazvali na prevetivne preglede svesni njihovog značaja, istakla je Nada Ranković pomoćnica direktora. Takođe je navela da su edukativna predavanja dobra za adolescente zbog toga što i pored mnogo izvora informacija, mladi nedovoljno znaju  kako da se zaštite od različitih virusa.

Preventivni pregledi su  važni jer se bolest može sprečiti u ranoj fazi, kažu stručnjaci. Predstavljaju i odličnu priliku da se izbegne gužva i zakazivanje kod odabranog lekara.

 

Related posts

NAJNOVIJI PRESEK STANJA: U Južnom Banatu novih 23 slučaja COVID-19, Belocrkvanka pobedila virus

Katarina Popović

PREDSEDNIK VUČIĆ NA TV PINK: Mislili smo da imamo posla sa civilizovanim ljudima, NEKAŽNJENOG NASILJA OD DANAS NEĆE BITI!

Mica Milakov

Predsednik Vučić razgovarao sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija