27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Izraelski mediji o isticanju zastave na zgradi Predsedništva: Dirljiv gest

TEL AVIV – Dirljiv gest predsednika Srbije, pišu izraelski mediji povodom isticanja zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva Srbije uoči obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust.

Izraelska ambasada je na Tviteru objavila da su vodeći izraelski mediji preneli vest o žutoj zastavi na Andrićevom vencu i gestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči posete Izraelu, gde će prisustvovati 5. svetskog foruma o Holokaustu “Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma” i obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica.

“Srpski predsednik predstavlja primer kako obeležiti sećanje na Holokaust”, “Dirljiv gest predsednika Srbije”, neki su od naslova izraelskih medija.

“Džerusalem post” navodi da je žuta zastava sa Davidovom zvezdom istaknuta pored zastave Srbije iznad severnog ulaza u Novi dvor, sedištu predsednika Srbije.

Jevrejska telegrafska agencija, čiji tekst prenosi “Tajms ov Izrael”, dodaje da je zastava sa rečju “Jude” (Jevrejin) istaknuta da podseti na bedž sa žutom zvezdom koje su Jevreji bili primorani da nose za vreme holokausta.

Izraelski mediji preneli su objavu predsednika Aleksandra Vučića na Tviteru u kojoj je, uz fotografiju zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva, napisao da je taj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista, a da je danas simbol časti.

“75 godina kasnije. Nikada više”, napisao je Vučić.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu retvitovao je Vučićev post i zahvalio predsedniku Srbije zbog postavljanja zastave sa Davidovom zvezdom za zgradi Predsedništva Srbije, navodeći da se raduje njihovom susretu u Jerusalimu.

I izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac je na Tviteru zahvalio Vučiću na tom, kako je istakao, dirljivom gestu.

Predsednik Vučić boraviće sutra u Jerusalimu, povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu “Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma”, na kojem će učestvovati i brojni svetski zvaničnici.

Vučić će prisustvovati i ceremoniji obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, koja će biti održana u Memorijalnom centru Jad Vašem.

Related posts

PS: Srbija svoje najveće poraze i izdaje doživela za vreme vlasti Jeremića

Zorana Stekovic

Sve gradske službe rade na čišćenju snega

Mica Milakov

Predsednik Vučić na sastanku sa predstavnicima liste SNS

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija