19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Učenici “Savine” spremni za školsku slavu

Učenici osnovne škole „Sveti Sava“ u Pančevu, započeli su pripremu za proslavu školske slave i Dana škole još u septembru prošle godine. U Kulturnoim centru Pančeva 25. januara, zabavan kulturno-umetnički program izvešće više od 120 učenika ove škole.

Kao i prethodnih godina 27. januara Osnovna škola „Sveti Sava“ obeležava Dan škole i proslavlja školsku slavu. Učenici ovih dana užurbano vežbaju svoje tačke.

Učenici mnogo znaju o prvom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi po kome i njihova škola nosi ime.

Učenici će 25. januara sa početkom u 17 sati u Kulturnom centru Pančeva, učestvovati u proslavi Dana škole i Svetosavskoj akademiji, rekla je Marija Poljak, direktorka OŠ „Sveti Sava“. Osim toga tokom cele nedelje priređene su različite aktivnosti za sve učenike ove škole.

Najmlađe učenike najlakše je zainteresovati da učestvuju u ovakvim manifestacijama kroz igru i pesmu, objasnila je učiteljica Mikica Milošević. Ona je za proslavu Dana škole pripremala učenike od prvog do četvrtog razreda.

Sveti Sava bio je inspiracija za pisanje mnogih priča, pesama i pripovedaka, a tokom proslave njegovog dana postoji mnogo različitih običaja. U Vojvodini, ali i drugim delovima Srbije se najčešće prave perece.

Related posts

Đilasov čovek od novca građana Srbije kupio zvezdu na nebu

Zorana Stekovic

Srđan Nikolić na čelu Doma omladine u Pančevu, Bojadžievskom pun mandat u JP “Urbanizam”

Mica Milakov

Kuće za interno raseljena lica

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija