17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pančevo jedini grad u Srbiji koji subvencioniše gasne priključke

Nekoliko prethodnih godina lokalna samouprava subvencionisala je priključke za gasnu infastrukturu čime je finansijski pomagala građane, a sa druge strane radila na poboljšanju kvaliteta vazduha s obzirom da je ugašeno peći na čvrsto gorivo koje su koristila mnoga domaćinstva. Gradonačelnik Saša Pavlov obišao je danas porodicu Cvetković u Spoljnostarčevačkoj ulici koja je iskoristila mogućnost subvencije i priključila se na gas.

Porodica Cvetković već skoro deceniju i po živi u Spoljnoračevačkoj ulici i deset godina je koristila alternativne vidove grejanja kao što je čvrsto gorivo i pelet. Emina Cvetković, u dogovoru sa surpugom, zahvaljujući subvencijama lokalne samouprave prešla je na gas. Sada život za nju, njenog supruga i dete izgleda mnogo komfornije.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je obišao porodicu Cvetković, izjavio je da je gas čist energent koji ne narušava kvalitet vazduha i da je to jedan od najvažnijih razloga zbog čega lokalna samouprava subvencioniše priklučke. Broj štetnih čestica u našem gradu povećan je uglavnom u zimskim mesecima zbog loženja čvrstog goriva u domaćinstvima.

Svi građani ispred čijih kuća postoji gasna infrastruktura mogli su da se prijave za priključenje na gasnu mrežu. Grad Pančevo refundirao je deo sredstava građanima koji stanuju na teritoriji MZ Gornji grad, Strelište, Vojlovica, Topola, Stari Tamiš, deo Mise i deo Centra.

U ovim delovima grada u upotrebi je ulična gasna infrastrukura čiji je vlasnik i distributer JP „Srbija gas“. I u ovoj godini priključci za gas za stanovništvo biće subvencionisani iz lokalnog budžeta.

Related posts

Tkačke kolonije – čuvari tradicije i identiteta srpskog naroda

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Oluja je zločin

Nikoleta Dragaš

Boler zahvalio Vučiću i Brnabićevoj na saradnji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija