24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Plandište Vesti

Plandište dobilo kombi za prevoz osoba sa invaliditetom

Centar za socijalni rad opštine Plandište dobio je kombi za potrebe prevoza osobama sa invaliditetom koja koriste kolica. Vozilo je donacija EU u okviru projekta „Sagradimo dom zajedno“ koji sprovodi Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS) u Srbiji.

Zahvaljujući EU i UNOPS-u, Centar za socijalni rad u Plandištu dobio je vozilo namenjeno prevozu osoba sa invaliditetom koja koriste kolica. Vrednost kombija je 35.000 dolara. Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac kaze da opština ima izuzetnu saradnju sa EU i veruje da će ovo vozilo olakšati život osobama sa invaliditetom.

Direktorka Centra za socijalni rad Opštine Plandište Đurđevka Tafran kaže da osobe sa invaliditetom imaju potrebe kao i svi ostali. Dodaje da vozilo nije namenjeno samo njihovom odlasku kod lekara, već i za mnoge druge aktivnosti.

Đurđevka Tafran dodaje da su radnici Centra za socijalni rad zahvalni UNOPS-u i predsedniku Opštine Plandište Jovanu Repcu što su prepoznali potrebe osoba sa invaliditetom. Zahvaljujući novom autobusu, rampi za invalide i kombiju njihov život će biti lakši i kvalitetniji.

Related posts

SO Alibunar: Nova investiciona ulaganja u Alibunaru. Belić ostao bez odbornika!

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Unapređujemo borbenu gotovost

Jasmina Petkovic

Vučić: Dobri razgovori s Lavrovom, Rusija će biti uz Srbiju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija