25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

SNS južnog Banata: Pozivi na ubistvo Predsednika Srbije i njegove porodice imaju patološki osnov

Srpska napredna stranka u južnom Banatu najoštije je osudila skandaloznu poruku kojom se poziva na ubistvo Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, a koju je putem društvene mreže tviter uputio Slavko Tatić, član DS sa Vračara. Oni su osudili i činjenicu da nadležni organi ne reaguju hitno na ove bezočne pretnje i pitaju zašto Tužilaštvo ne stane na put ovakvoj retorici i ponašanju.

“Umesto da svojim delovanjem daju dobar primer i doprinesu daljoj demokratizaciji društva, pojedinci doprinose širenju govora mržnje, stvaranju tenzija i učestvuju u skandaloznoj hajci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članove njegove porodice. Ovakvi brutalni istupi u javnosti i pretnje su apsolutno nedopustivi u bilo kom demokratskom društvu i ne smeju biti način komunikacije javnih ličnosti, pogotovo onih koji sebe smatraju intelektualcima i pretenduju da se bave politikom, saopštio je južnobanatski SNS.

SNS južnog Banata se i javno pita zašto Tužilaštvo odmah ne reaguje na pretnje smrću Predsedniku Srbije, a zatim zaključuju da je očigledno da je hajka na porodicu Vučić orkestrirana iz jednog centra, iz jedne glave, glave stečajnog upravnika Demokratske stranke Dragana Đilasa.

“Patološki osnov treba tražiti u činjenici da pozive na ubistvo Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice upućuju oni koji se predstavljaju kao deo stranke čiji je predsednik bio ubijeni premijer Srbije Zoran Điniđić, onaj koji sadašnjem stečajnom upravniku te stranke Draganu Đilasu nije dozvoljavao da tu stranku koristi za sticanje ličnog bogatstva, što je Đilas kasnije i učinio, saopštio je SNS južnog Banata.

Južnobanatski SNS konstatuje i da je Đilas postao političar, “biznismen” i “reformator pravosuđa”, tek kada je Đinđić ubijen.

“Njegova politika mržnje, nasilja i krvi odraz je nemoći. Ali, zašto se Tužilaštvo pravi nemoćno, gluvo i slepo sve dok javnost oštro ne reaguje? Da nije upravo zbog Đilasove “reforme pravosuđa”, političke akcije tokom koje su u tužilaštva i sudove postavljali svoje članove i one na koje mogu da utiču?, pita se u saopštenju južnobanatski SNS.

Related posts

Na inicijativu predsednika Vučića obezbeđen novac za lečenje malog Gavrila

Nikoleta Dragaš

U Južnom Banatu još 69 osoba pozitivnih na Covid-19

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić čestitao basketašima bronzanu medalju

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija