27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Srbija Vesti

Srpski paraolimpijci: Ponovićemo u Tokiju uspeh iz Rija

Gost emisije “Intervju” bio je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije. Paraolimpijci Srbije postigli su zapažene rezultate u prethodnoj godini, a od njih se očekuju uspeh i na paraolimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

Paraolimpijci na domaćoj sportskoj sceni veoma su prisutni, a njihov broj se povećao za 30% u odnosu na prethodnu olimpijsku godinu. Pored toga, povećao se i broj medalja.

“Izborili smo se da na domaćoj sportskoj sceni animiramo javnost ne samo u sportskom nego u socijalnom smislu, da se osobe sa invaliditetom prihvate” – naveo je Zoran Mićović.

Atletičari, stonoteniseri, strelci, dizači tegova, tekvondisti, biciklisti, takmičari u skijanju, skoku u vis, bacanju koplja – samo su neki od uspšenih sportista sa invaliditetom. Mićović naglašava da je važno da se svi oni osete ravnopravnim u društvu, da im je isti tretman kao kod drugih sportista.

“Naši sportisti redovno treniraju. Imamo strelce, atletičare, stonotenisere, dizača tegova, paratekvondiste, bicikliste. Ima ih ukupno oko dvadeset, što je 30% više takmičara nego što je bilo u Riju” – rekao je Mićović.

Protekla godina bila je veoma uspešna smatra Mićović, i ističe zapažene uspehe u stonom tenisu,streljaštvu, atletici. On napominje da je volja najvažnija kod ovih sportista.

“Svaki sport mora da se odlikuje se brzinom, izdržljivosti, okretnošću, snagom i voljom. Kod paraolimpijaca se obrne, volja je prva. Od povrede pa do izlaska na trening je najteži period”.

Paraolimpijci uspeh nose sa velikim emocijama, a velika im je satisfakcija kada publika primeti njihov trud. Oni su takmičari sa jakim motivima koji vredno rade, pa zato i broj njihovih medalja konstantno raste. Pripreme za Tokio su u toku i svi sportisti treniraju, a Mićović je siguran da će se uspeh iz Rija od devet medalja sigurno ponoviti u Tokiju.

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao sa ambasadorkom Portugalije

Branislava Grčić

“Zelenilo” i “Higijena” uredili naselje Zelengora

Jasmina Petkovic

Srpska napredna stranka obeležila Badnji dan

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija