17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Posuto 15 tona soli

Zimska služba spremno je dočekala maglu i niske temperature u gradu. Intervenisno je u toku noći dva puta zbog niskih temperatura koje su mogle da naprave poledicu na putevima. Noćas su pojačano soljeni putevi kako bi putevi ostali čisti i prohodni bez poledice, pa je na putevima posuto 15 tona soli.

Stanje na terenu zbog magle u toku noći bilo je osetljivo i opasno za vožnju. Zimska služba reagovala je na terenu po planu, rekla je Aleksandra Bojičić, koordinator nadzora Zimske službe.

“Solili su opštinske puteve, puteve kuda idu autobusi, puteve prvog i drugog prioriteta. Reagovali smo dva puta oko deset sati i oko tri sata. Završili smo smenu u sedam sati sa dva kamiona i jednim multikarom. To je poluteretno vozilo koje je zaduženo za celu teritoriju grada Pančeva da bi saobraćaj mogao bezbedno da se odvija – navela je Aleksandra Bojičić.

Iz Zimske službe apeluju na sve vozače da obrate pažnju i na maglu i da voze u skladu sa vremenskim prilikama i situacijom na putu.

“Problem je što je ovih dana velika magla. Apelujem na sve građane da vode računa jer se očekuje još tri do četiri dana takvo vreme. Moraju biti oprezni u vožnji, da uspore saobraćaj, da ne brzaju, jer bez obzira na reagovanje Zimske službe, dolazi do klizanja u nekim deonicama zato što magla reaguje tako na asfalt – pojasnila je Aleksandra Boričić.

Putevi su prohodni, ali je u popodnevnim i večernjim satima potreban dodatan oprez. Najteže je bilo na opštinskim putevima.

“Na opštinskim putevima prema Banatskom Brestovcu, Ivanovu, Dolovu i Kačarevu je bilo po malo problema. To su opštinski putevi na kojima je veća magla i u drugim periodima zbog isparenja ali smo reagovali na vreme, tako da nije bilo klizanja. Noćas smo reagovali sa 15 tona soli. Posipali smo tamo gde je bilo vlage, ne gde je suvo. Nekada se pospe i više, ali je noćas bilo 15 tona.

Zimska služba dežura 24 časa. Konstantno se prati vremenska prognoza, stalno su na terenu, po potrebi obilaze u zavisnosti od temperature i reaguju. Snega će biti krajem januara i to dva do tri dana, ali više u planinskim predelima, dok se u ravničarskim predelima ne očekuje.

 

 

Related posts

Vuk Radojević u poseti Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Voda na kupalištima na Beloj Steni i u Ivanovu neispravna

Jasmina Petkovic

NESTAŠICA KRVNIH GRUPA A i 0

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija