1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bezbednost dece i mladih u saobraćaju

Asocijacija za mlade Pančevo tokom 2019. godine realizovala je projekat za bezbednost dece i mladih u saobraćaju. Cilj projekta je podizanje svesti o značaju bezbednog učestvovanja u saobraćaju, a ciljna grupa su srednjoškolci i osnovci.

Projekat pod nazivom “Čovek-vozilo-put-okruženje” tiče se bezbednosti dece i mladih u saobraćaju. U okviru projekta obeležen je i Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda tako što su učesnici svojim potpisom dali simbolično obećanje da će se pridržavati pravila za bezbedno učestvovanje u saobraćaju – naveo je Vladimir Ožegović, iz Asocijacije za mlade.

“Nama interesna grupa jesu deca do 14 godina i mladi uzrasta od 15 do 30 godina. Ovog puta smo formirali radionicu za srednjoškolce i mlade koji spadaju u uzrast od 15 do 30 godina. Za osnovce smo predvideli pozorišnu predstavu kao i neke druge aktivnosti, tako da se uglavnom bavimo mladima” – pojasnio je Ožegović.

Interaktivna radionica za srednjoškolce realizovana je 15. novembra prošle godine.

– Na toj radionici oni su imali priliku da čuju teoretski deo o bezbednosti saobraćaja, a da prođu kroz interaktivni deo koji je bio u vidu simulacije uticaja alkohola umora i psihoaktivnih supstanci na psihofizičke sposobnosti na namenski projektovanom poligonu. Imali su priliku da se upoznaju sa dužnostima učesnika u saobraćaju u slučaju saobraćajne nezgode i da nauče kako se pravilno popunjava “Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi” koji se popunjava u slučaju saobraćajne nezgode sa malom materijalnom štetom. Drugi deo jeste edukativna pozorišna predstava “Motori” u režiji Patrika Lazića realizovana 25. novembra u dvorani “Apolo” – rekao je Ožegović.

Projekat je trajao od septembra do kraja decembra, a finansirao ga je Grad Pančevo. Realizovan je u saradnji sa Kancelarijom za mlade, Domom omladine i dvoranom “Apolo”. Asocijacija za mlade u planu ima i druge projekte koji se tiču bezbednosti saobraćaja jer im je, kako kažu, važno da uspostave kontinuitet u radu kada je u pitanju bezbednost saobraćaja jer je upravo to ono što daje rezultate – zaključuje Ožegović.

Related posts

Višejezične table u Vojlovici

Vanja Vićentić

Ministar Vulin: Patrijarh Irinej je svojim trajanjem dokazao da među Srbima u najtežim vremenima žive najveći ljudi

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Želimo unapređeniju i još moderniju Vojsku Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija