22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bezbednost dece i mladih u saobraćaju

Asocijacija za mlade Pančevo tokom 2019. godine realizovala je projekat za bezbednost dece i mladih u saobraćaju. Cilj projekta je podizanje svesti o značaju bezbednog učestvovanja u saobraćaju, a ciljna grupa su srednjoškolci i osnovci.

Projekat pod nazivom “Čovek-vozilo-put-okruženje” tiče se bezbednosti dece i mladih u saobraćaju. U okviru projekta obeležen je i Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda tako što su učesnici svojim potpisom dali simbolično obećanje da će se pridržavati pravila za bezbedno učestvovanje u saobraćaju – naveo je Vladimir Ožegović, iz Asocijacije za mlade.

“Nama interesna grupa jesu deca do 14 godina i mladi uzrasta od 15 do 30 godina. Ovog puta smo formirali radionicu za srednjoškolce i mlade koji spadaju u uzrast od 15 do 30 godina. Za osnovce smo predvideli pozorišnu predstavu kao i neke druge aktivnosti, tako da se uglavnom bavimo mladima” – pojasnio je Ožegović.

Interaktivna radionica za srednjoškolce realizovana je 15. novembra prošle godine.

– Na toj radionici oni su imali priliku da čuju teoretski deo o bezbednosti saobraćaja, a da prođu kroz interaktivni deo koji je bio u vidu simulacije uticaja alkohola umora i psihoaktivnih supstanci na psihofizičke sposobnosti na namenski projektovanom poligonu. Imali su priliku da se upoznaju sa dužnostima učesnika u saobraćaju u slučaju saobraćajne nezgode i da nauče kako se pravilno popunjava “Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi” koji se popunjava u slučaju saobraćajne nezgode sa malom materijalnom štetom. Drugi deo jeste edukativna pozorišna predstava “Motori” u režiji Patrika Lazića realizovana 25. novembra u dvorani “Apolo” – rekao je Ožegović.

Projekat je trajao od septembra do kraja decembra, a finansirao ga je Grad Pančevo. Realizovan je u saradnji sa Kancelarijom za mlade, Domom omladine i dvoranom “Apolo”. Asocijacija za mlade u planu ima i druge projekte koji se tiču bezbednosti saobraćaja jer im je, kako kažu, važno da uspostave kontinuitet u radu kada je u pitanju bezbednost saobraćaja jer je upravo to ono što daje rezultate – zaključuje Ožegović.

Related posts

Sajamska manifestacija cveća, voća i povrća u MZ “Mladost”

Mica Milakov

Rebić: Tokom jučerašnjih demonstracija uhapšene 42 osobe, za pet dana povređeno više od 130 policajaca!

Nikola Toadjer

Vučić sa Alabarom: Zahvaljujući „Beogradu na vodi“, privreda Srbije na stabilnom putu rasta

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija