26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Nedimović u Novom Selu, Kačarevu, Brestovcu

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posetio je poljoprivredna gazdinstva u Banatskom Novom Selu, Kačarevu i Banatskom Brestovcu. Zajedno sa ministrom, ova sela obišli su gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov , kao i član Gradskog veća , Zoran Grba, zadužen za poljoprivredu.

Ministarstvo poljoprivrede olakšalo je pristup IPARD fondovima, kako bi apliciranjem na konkurse lakše poljoprivrednici došli do sredstava za kupovinu radnih mašina, podizanje hangara i silosa. Sorin Ardeljan, paoR iz iz Banatskog Novog Sela, čije gazdinstvo je obišao ministar Nedimović kaže da je dosta toga učinjeno u proteklih par godina kako bi se  podigao kvaliteta poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, posetili su pored gaszdinstva Sorina Ardeljana u Banatskom Novom Selu i poljoprivredna gazdinstva Steve Dimitrijevskog i Đurice Stanimirova u Banatskom Brestovcu i Kačarevu.  Ministar je porazgovarao sa poljoprivrednicima i istakao da država izdvaja značajna sredstava za subvencije.

Ministar Nedimović rekao je da će država vraćati do 7.500 evra banci za kupljeni traktor, odnosno, 50%  njegove ukupne vrednosti. Podsetio je i da Ministarstvo izdvaja značajna sredstva za razvoj i podsticaj mladih u osnivanju poljoprivrednih gazdinstava.

 

Related posts

Sudar voza i kombija na Strelištu

Mica Milakov

VEČERAS U 20 ČASOVA! Pratite predsednika Vučića na DRUGOM ONLAJN-SKUPU!

Nikoleta Dragaš

Kapaciteti Kovid Bolnice u Pančevu puni, gradonačelnik Pavlov razmišlja o drugim javnim objektima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija