21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Simić podelio pakete mališanima u Prilužju

Načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić obišao je danas predškolsku ustanovu ”Car Konstantin i Carica Jelena” u Prilužju i deci podelio paketiće povodom pravoslavne Nove godine.

Sa Simićem su bili i predstavnici Opštine Vučitrn čije je sedište, posle 1999. godine izmešteno u ovo kosovsko selo, gde većinsko stanovništvo čine Srbi, koji žive u albanskom okruženju.

“Zahvaljujući saradnji Kosovsko mitrovačkog upravnog okruga i predsednika opštine Žabalj, gospodina Čedomira Božića, koji je donirao novogodišnje paketiće za mališane u Prilužju, danas smo došli da deci čestitamo praznike i podelimo paketiće. Ovo je svedočanstvo da naš narod iz centralne Srbije gaji veliku ljubav prema našoj deci sa Kosova i Metohije i naš zajednički cilj jeste da negujemo njihovu radost. Zaista je pravo bogatstvo i velika sreća da u teškim vremenima imamo jedinstvo i solidarnost. Potvrda da je država Srbija uz svoj narod na KiM, jeste i humanitarna pomoć koju je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja ovih dana stiže do svakog srpskog sela i srpske sredine, do najudaljenije srpske kuće”, rekao je Slavko Simić.

Danas je održan i sastanak sa predsednikom i članovima Privremenog organa opštine Vučitrn gde se razgovaralo o aktuelnim problemima sa kojima se oni suočavaju. Cilj sastanka je i uspostavljanje jače koordinacije i komunikacije svih opština Kosovskomitrovačkog okruga, pre svega opština sa severa KiM, Leposavić,Zubin Potok,Zvečan i Kosovska Mitrovica i dve opštine koje,takođe, pripadaju okrugu, Vučitrn i Srbica.

Simić je rekao da je siguran da se uzajamnim naporima i radom mogu rešavati problemi na lokalnom nivou i da sigurno, “uz pomoć i podršku Srbije, možemo zajedničkim radom pokazati koliko nam je stalo da jedni drugima pomažemo”.

Related posts

VUČIĆ PUTINU ČESTITAO 9. MAJ: Dragi prijatelju, čestitam bratskom ruskom narodu veliku pobedu u Drugom svetskom ratu

Zorana Stekovic

Vakcinacija dece u dogovoru sa pedijatrom

Mirjana Popović

Novak lako protiv Hačanova za polufinale Dubaija

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija