17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predstavnici Opštine Gračanica obišli tri ugrožene porodice

Predstavnici opštine Gračanica obišli su danas tri ugrožene porodice na teritoriji lokalne samouprave i tom prilikom im uručili neophodna sredstva koja će im olakšati svakodnevni život, a koje je za njih obezbedila kompanija Mocart.
Najbliži saradnici predsednika Srđana Popovića, direktor zdravstva i socijalnog staranja Aleksandar Popović i direktorica obrazovanja Brankica Nićić obišli su danas tri socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Gračanica.
Porodice Cvejić u Donjoj Gušterici, Maksimović u Novom Badovcu i Maksimović u Gračanici, žive u teškom materijalnom stanju, a svaka pomoć im je, kako ističu, dobrodošla.

Šestočlana porodica Cvejić živi od minimalne penzije domaćina Nikole i dečijeg dodatka za troje maloletne dece.

„Ovo nam mnogo znači. Hvala kompaniji Mocart i predsedniku Popoviću. Ja nigde ne radim, nemamo druge prihode i finansijski smo ugroženi. Troje od četvoro dece ide u školu, nismo u mogućnosti da im pružimo uslove kakve zaslužuju, treba platiti struju i vodu, a za ostale potrebe šta ostane. Opština nam je pomogla da dve ćerke, bliznakinje, prošle godine otputuju na eksurziju i zbog toga su bile veoma srećne“, kaže je Dragana Cvejić.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su i porodicu Siniše Maksimovića u Novom Badovcu, koji živi u nedovršenoj kući.
„Počeo sam kuću u srećna vremena , a evo došlo je vreme da se zavaršava u ova nesrećna . Ranije je bilo drugačije, sada treba više sredstava, pokušavamo da nešto završimo, ali bez pomoći biće teško. Hvala Bogu ovde smo, borimo se da opstanemo i nemamo nameru da idemo odavde. Zahvalni smo kompaniji Mocart i predsedniku Srđanu Popoviću na brizi koju su pokazali“, kazao je Slaviša Maksimović.

Predstavnici opštine obišli su i porodicu Slaviše Maksimovića u Gračanici, kojima je opština više puta pomagala u prethodnoj godini.

Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalno staranje Aleksandar Popović, istakao je da su u saradnji sa kompanijom Mocart obezbeđena finansijska sredstva za pet porodica i pozvao sve druge kompanije da se priključe ovoj akciji, da bi se pomoglo svima onima kojima je pomoć preko potrebna.

” Opština Gračanica će se i dalje truditi da pronađe način da pomogne svima kojima je pomoć neophodna”, istakao je Popović.

Related posts

Otvoren Kazneno-popravni zatvor u Pančevu

Jasmina Petkovic

Podizanje penzija uz posebna ovlašćenja i dostava na kućnu adresu

Nikoleta Dragaš

Haos na protestima! Đilasove pristalice fizički napale grupu Marks 21,lideri opozicije postavili vešala na Terazijama!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija