27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Palestine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada Al-Malkija, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

 

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

 

Dvojica sagovornika su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

 

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

 

Predsednik Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.

 

Predsednik Vučić je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama. On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

 

Ministar Al-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

 

Related posts

Preventivni pregledi u nedelju i u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Brnabić: Vlada stoji iza svake Vučićeve reči

Nikoleta Dragaš

Hotel Mona Plaza otvoren u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija