21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Palestine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada Al-Malkija, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

 

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.

 

Dvojica sagovornika su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.

 

Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

 

Predsednik Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.

 

Predsednik Vučić je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama. On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

 

Ministar Al-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

 

Related posts

U Opštu bolnicu Pančevo stigla dva nova kolonoskopa

Mica Milakov

Otvorena 33. Slaninijada

Aleksandra Miloševska

Manje od 2.000 zaraženih!

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija